Rejseanmeldelse: Kontrastfyldt golf på Winston i Nordtyskland

Efter et langt tilløb, fik jeg nu endelig strikket en tur sammen til Winston Golf i nærheden af Schwerin i Nordtyskland.
Winston golf ejer et par herregårde lige i nærheden, som er indrettet til golfophold, men de var desværre bookede, så vi bookede os i stedet ind på Schloss Basthorst 8 km fra Winston golf, men stadig i fint samarbejde med resortet.
SlottetSlottet var absolut nydeligt. Store fint indrettede værelser, lækker mad i to restauranter, og en fantastisk spa og wellness afdeling, til fri afbenyttelse. Desuden skænkede de store og velsmagende fadøl til under 5€, og de var hårdt tiltrængt efter en hel dag i solen på golfanlægget.
Winston golf består af to baner. Winston Open, som er en mere traditionel golfbane, og så Winston Links, der, som navnet antyder er en linksbane. Dog med den væsentlige forskel, at denne linksbane, i modsætning til alle andre linksbaner, overhovedet ikke ligger i nærheden af havet, og at alle ”klitter” er konstruerede. Og det er altså en konstruktion, der overgår min fatteevne, for der er bare klitter overalt, og de er mange steder mindst ti meter høje! Det tog tre år at lave banen, og det er altså ikke så underligt med tanke på den mængde jord, der skulle flyttes.
Og resultatet: Banen er fantastisk! Intet mindre. Jeg havde frygtet at det ville virke for kunstigt og plastikagtigt, men faktisk synes jeg næsten man kunne høre havets brusen og mågernes skræppen når man gik rundt på banen. Desuden er både fairways og greens rigtigt gode og hurtige, som de jo bør være på en linksbane. Det virker ganske enkelt autentisk!
Kun et enkelt dårligt hul skiller sig ud, men det ændrer ikke ved det indtryk at banen og oplevelsen er eminent. Winston Links er da også på flere lister regnet som Tysklands bedste bane.
WINSTONgolfPå samme lister rangerer resortets anden bane Winston Open på en 5. plads. Det er meget mere golf som vi kender det i Danmark, og en kæmpe kontrast til linksbanen. Især er par 3 hullerne på Openbanen virkeligt gode, smukke og krævende uden nødvendigvis at være lange.
Par 3 bane Winston OpenDesværre havde den lange vinter sat sit præg på greens på Openbanen, men personalet på Winston golfanlægget lovede at der ikke ville gå mange dage før de igen lever op til resten af resortets høje standard.
Klubhuset er en historie for sig. Man kan vel kalde det afdæmpet luksus. Der mangler simpelthen intet. F.eks er der kæmpe omklædningsrum med sofaafdeling og fladskærme. Og dispensere med solcreme, bodylotion osv.
Restauranten laver fremragende mad til en meget fornuftig pris. Lige nedenfor klubbens terrasse og lige ud til 18. green på Openbanen, har de lavet deres egen lille strand, hvor man kan sidde med tæerne i sandet og nyde en øl eller to efter runden, -en fin lille detalje.
Udover de to fremragende 18 hullers baner, ligger der desuden en fantastisk lille 9 hullers links par 3 bane, som er i ligeså god stand som den store linksbane. Har man energien tilbage, bør man absolut også spille den.
Og prisen. Greenfee ligger på 120 € på linksbanen og 85 € på Openbanen. Vi valgte så et ophold, hvor greenfee var inkluderet, og der fik vi tre overnatninger med morgenmad og aftensmad (3 retter) og to greenfee til Open og en greenfee til Links for en samlet pris 3500 kr.
Vi havde nogle dejlige dage, og i bilen på vej hjem kunne vi hurtigt blive enige om, at det ikke kun var farvel, men også på gensyn