Uvejret fik hovedrollen på US Opens førstedag

Søren HansenTre gange måtte de lidet populære horn i brug under førstedagens spil ved US Open på Oakmont Country Club. Tordenvejr i området gjorde spillet umuligt at gennemføre over flere omgange, og til sidst måtte arrangørerne opgive, at gennemføre første runde.
Halvdelen af feltet nåede end ikke på banen torsdag, og det betyder at blandt andre Søren Kjeldsen allerede er 18 huller bagud. Kun otte spillere nåede at gøre deres første runde færdig, og der venter arrangørerne et stort arbejde for at få turneringen tilbage på tidsplanen.
Inden afbrydelsen blev der dog spillet golf, og den, der klarede det bedst, var amerikanske Andrew Landry, der fører i -3. Landry, der er nummer 624 på verdensranglisten, har spillet 17 huller, og var faktisk på imponerende -5 efter 13 huller, men måtte notere to bogeys lige inden hornene lød over anlægget.
Også danske Søren Hansen nåede det meste af sin første runde. Hansen, der kom ind i turneringen via en kvalifikationsturnering tidligere på måneden, startede som lyn og torden på den svære forni. Birdies på 4. og 5. hul sendte Hansen ind i top-5. Den placering holdt dog kun kortvarigt. 11 huller senere var danskeren i +7 efter tre bogeys og lige så mange dobbeltbogeys, og med to huller tilbage af første runde rækker det til en delt 68. plads.
Australske Danny Lee deler andenpladsen med Bubba Watson i -2, imens amatøren Scottie Scheffler, der nåede alle 18 huller, indehaver fjerdepladsen i -1 sammen med blandt andre Lee Westwood.
Jordan Spieth er +1 efter 11 huller, imens Rory McIlroy og Danny Willet begge er i +4 efter henholdsvis 13 og 14 huller.
Viasat Golf og Viaplay sender direkte fra fredagens spil, og sendetiderne kan som altid ses på vores TV-side.
US Open, leaderboard