Dustin Johnson vandt US Open efter nyt regeldrama

dustin johnsonSå lykkedes det endeligt for amerikanske Dustin Johnson, der på Oakmont Country Club vandt sin karrieres første major efter at have været tæt på så mange gange. Det skete dog ikke uden drama, da han hentede Shane Lowrys føring og overhalede alt og alle på vej mod en i sidste ende sikker sejr.
På 5. hul havde Dustin Johnson et kort putt, men måtte træde tilbage, da bolden flyttede sig, da han placerede sin putter bag den. Situationen blev dog umiddelbart løst hurtigt, da en regelofficial kom til, og – efter både Johnson og hans spillemakker Lee Westwood havde bekræftet, at putteren ikke var grounded – bad Johnson om at fortsætte spillet uden videre bemærkninger. Ganske som det skulle være – troede man.
For på 12. hul gik en række officials ud og informerede samtlige spillere i toppen af leaderboardet om, at man efter runden ville bede Dustin Johnson om at komme ind og fortælle sin version af episoden på 5. hul. På daværende tidspunkt lå Johnson på en delt førsteplads med Shane Lowry, og lå altså muligvis til et straffeslag efter runden.
At det skulle ske for netop Johnson, der på Whistling Straits i 2010 måtte indkassere et straffeslag på 72. hul af PGA Championship, og dermed missede muligheden for at komme i omspil.
Meddelelsen om den mulige straf så ud til at ryste Johnson et par huller, men i sidste ende blev det hele ligegyldigt.
shane lowryJohnson holdt par ind på bagni via en flot birdie på 18. hul, og sluttede i -5. Da forfølgerne én efter en faldt fra med bogeys og det der var værre, så stod det efterhånden klart, at der kun var én spiller, der havde øje på trofæet.
Shane Lowry, der startede finalerunden fire slag foran den nærmeste forfølger, endte fire slag efter Dustin Johnson på en delt andenplads i -1. En placering han delte med Jim Furyk og Scott Piercy.
Sergio Garcia og Branden Grace delte femtepladsen i par imens Jason Dufner, Zach Johnson, Jason Day og Daniel Summerhays delte 8. pladsen i +2.
Lee Westwood, der spillede sammen med Dustin Johnson i finalerunden, måtte notere en 80’er (+10), og faldt langt tilbage i feltet.
** Opdatering: USGA endte med at tildele Johnson et straffeslag efter episoden på 5. hul. Dermed blev vinderscoren -4 og ikke -5, som det er anført herover **
US Open, leaderboard