Danske vindere i DIAC/DILAC i Silkeborg Ry Golfklub

Rasmus Højgaard-Malene Krølbøll-PPRasmus Højgaard fra Gyttegaard Golfklub snød favoritten John Axelsen fra Sorø i tæt opløb, mens der måtte omspil til, før Malene Krølbøll vand hos pigerne.  
Trods et stort internationalt felt blev det danske vindere i begge rækker i den 17. udgave af Danish International Amateur Championship og Danish International Ladies Amateuer Championship på Silkeborg Ry Golfklubs bane i Silkeborg.
Før finalerunden havde Tobias Larsen fra The Scandinavian lagt sig i spidsen hos herrerne, bl.a. takket være en formidabel banerekord i 65 slag. Men en finalerunde i 10 slag over banens par 72 sendte ham tilbage i slutstillingen som nummer 12 i samlet 298 slag.
Herefter var der lagt op til en hård dyst mellem Rasmus Højgaard fra Gyttegaard og den tidligere vinder og favorit, John Axelsen fra Sorø, om mesterskabet. Da begge spillere blev noteret for en runde i 71 slag et under par, lykkedes det akkurat for Gyttegaard-spilleren at holde forspringet på et slag med en vinderscore i par og samlet 288 slag mod John Axelsens 289.
Tredjepladsen blev delt mellem Frederik Dreier fra Furesøens Golf Klub og Mikkel Hjorth fra Lyngbygaard Golf, der begge sluttede i fire slag over par og samlet 292 slag. Bedste lokale spiller fra Silkeborg Ry Golfklub blev Oliver Hundebøll Jørgensen som nummer fem i 294 slag.
Omspil
Hos pigerne udviklede kampen om førstepladsen sig dramatisk i et omspil, hvor Malene Krøllbøll fra Hedeland og Cecilie Finne-Ipsen fra Hjortespring måtte ud i fem forsøg på det svære hul 18, før der blev fundet en vinder. Det blev Malene Krøllbøll, der også havde præsteret finalens bedste runde i par. Hun sluttede samlet ni slag over par i 297.
På de næste pladser kom Cecilie B. S. Nielsen fra Furesøen og Cecilie Bofill fra Silkeborg, der sluttede i henholdsvis 13 og 15 over par og samlet 301 og 303.
Der var præmiechecks til vinderne i begge rækker på 5.500 kr.