Præsentation af Royal Troon Golf Club

Royal Troon Golf ClubI Ayrshire i Skotland finder man Royal Troon Golf Club, der i denne uge danner rammen om den 145. udgave af The Open Championship.  Der er tale om et pragteksemplar af en linksbane, og der venter Søren Kjeldsen, Thorbjørn Olesen, Lasse Jensen og resten af feltet en hård test.
– Læs mere: Video: Se McIlroy bruge seks slag i Open-bunker
Banen blev designet af Willie Fernie i 1878, men inden for de seneste år er der sket lidt ændringer, så banen fremstår ikke helt som i 2004, hvor The Open Championship sidst blev spillet der. Her vandt Todd Hamilton fra USA, og faktisk er de sidste seks udgaver af majorturneringen på Royal Troon Golf Club blevet vundet af en spiller fra USA.
Der venter spillerne en bane, der måler 6.576 meter, og par er 71. Der er stor forskel på for-ni og bag-ni, og specielt i starten er der gode muligheder for at lave birdies eller bedre. Således er hullerne 1,2 og 3 på under 360 meter, så der vil der være mange, der går efter greenen i drivet. Derefter kommer der par-5 huller på både hul 4 og 6, så en god score kan virkelig skabes på de huller. Mest berømt af de 18 huller er hul 8, der kaldes for The Postage Stamp. Det måler blot 112 meter, men greenen er meget lille, så der skal et godt teeslag til for at have en god birdiechance. Banerekorden lyder på 64 slag (-7), og den blev sat af Tiger Woods i 1997.
Colin Montgomerie er født og opvokset tæt på Royal Troon Golf Club, og igennem hele sin karriere har han repræsenteret klubben. Da han så fornylig via en 36-hullers turnering kvalificerede sig til turneringen, så spurgte man ham om, om han ville have fornøjelsen af at slå det første slag. Det vil han gøre torsdag kl. 06:35 lokal tid, og derefter starter spillerne på hul 1 indtil sidste bold teer ud kl. 16:16.
The Open Championship, startliste.