Video: Historisk 59'er på Challenge Touren

Nicolo Ravano præsterede en 59'er
Nicolo Ravano præsterede en 59’er

Der spilles i denne uge Fred Olsen Challenge de España, og banen på de kanariske øer lagde græs til en helt unik og historisk score. Italienske Nicolo Ravano præsterede den kun anden 59’er i professionel, europæisk golfhistorie.
I 2006 præsterede franske Adrien Mörk samme score på Challenge Touren imens der endnu ikke er lavet en officiel 59’er på hverken Europatouren eller European Senior Tour, hvor der ikke var tale om lejeforbedring eller andet, der diskvalificerer scoren rent historisk.
— Læs også: Formstærk Sebastian Cappelen ét slag fra førstepladsen
Som det fremgår af videoen nedenfor, så kom scoren i hus på noget overraskende vis. På 18. hul holede Ravano sit andetslag fra bunkeren, og lavede dermed den eagle, der sammen med 10 birdies gav en runde i -12 og altså 59 slag. Italieneren måtte da også lige tjekke sit scorekort en ekstra gang på green, inden historiens vingesus ramte ham.
Scoren sendte Ravano op på en andenplads ved turneringen i -14 samlet. Den placering deler han med tre øvrige spillere, og de har et enkelt slag op til franske Adrien Saddier, der fører turneringen i -16.
— Læs også: Therese O’Hara i top-10 på Symetra Tour
Der er fire danskere med i turneringen, og bedst af dem efter to runder er Martin Ovesen, der ligger på en delt 11. plads i -11. Også Benjamin Poke, – 8 på en delt 37. plads, Christian Gløet og Jesper Gunder klarede cuttet. De 2 sidste ligger dog lidt længere tilbage på en delt 43. plads i -7.
 
Fred Olsen Challenge de España, leaderboard