Stenson sejrer i fantastisk duel på Troon. Kjeldsen i top-10

Henrik StensonDen blev den svenske verdensstjerne, Henrik Stenson, som kunne løfte The Claret Jug ved British Open. Det er svenskerens største sejr og han bliver dermed den første skandinav til at vinde en af de 4 Majors.
Stenson kom bestemt ikke sovende til sejren. Sammen med Mickelson leverede de en af de mest intense dyster i nyere tid. Ikke alene var det tæt løb hele vejen til mål. De spillede også begge fantastisk og kom i klubhuset med de to bedste runder for dagen i henholdsvis 63 slag til Stenson (-8) og 65 slag til Mickelson (-6).
Afgørelsen faldt da Stenson holer et 5 meter put for birdie på hul 14 og efterfølgende et 15 meter put for birdie på hul 15. Dermed kom Stenson to slag foran Mickelson. Begge spillere lavede birdie på par-5 hullet 16, selvom Mickelsons eagleput var millimeter fra at gå i og Stenson lå i det høje rough efter 2 slag. Stenson vinder dermed turneringen 3 slag foran Mickelson i hele 20 slag under par samlet. 20 under er samtidig scoringsrekord for British Open. Stenson præsterede ikke mindre end 10 birdies i finalerunden!
Stenson førte med et slag da runden startede, men da han lavede bogey på hul et og Mickelson samtidig lavede birdie, var den føring sat over styr. Herefter lavede Stenson dog birdies på både hul 2, 3, 4, 6 og 8 mens Mickelson lavede birdie på hul 6 og eagle på hul 4. Dermed førte Stenson med et slag inden bagni. Begge spillere lavede her birdie på hul 10, som hele ugen har spillet som et af de absolut sværeste huller. Stenson lavede bogey på hul 11 og alt var derfor lige inden de to flotte birdies til Stenson på hul 14 og 15.
søren kjeldsenSøren Kjeldsen, som var med fremme hele ugen, faldt desværre løbende lidt tilbage i weekenden og sluttede på en delt 9. plads i 2 slag under par samlet. Kjeldsen spillede en fornuftig sidste runde i 72 slag (+1) og opnåede dermed sin bedste placering i The Open nogensinde. 9. pladsen sikrer samtidig Kjeldsen en plads ved næste års turnering. Udover billetten til næste år vinder Kjeldsen også gode penge i bestræbelserne på at sikre sig et kort til PGA touren i næste sæson. Kjeldsen kan sætte lige omkring 150.000 Euro ind på kontoen.
Mcilroy, som knækkede sin 3 wood under 3. runde spillede en god 4. runde i 67 slag (-4) og endte på en samlet 5. plads i 4 slag under par. Denne placering delte han med Tyrrell Hatton og Sergio Garcia. Yderligere et slag efter blev Andrew Johnston placeret.
3.pladsen gik til J. B. Holmes hele 11 slag fra 2. pladsen og 4. pladsen gik til Steve Stricker. Begge spillere må dermed siges at skulle i betragtning til det amerikanske Ryder cup hold.