McIlroys utrolige statistik i U.S. PGA Championship

Rory McIlroyHver gang Rory McIlroy stiller til start i en turnering, skal han regnes med blandt favoritterne, og det skal man i den grad også ved denne uges U.S. PGA Championship. Her stiller den -årige nordirer nemlig op med den bedste statistik af alle.
– Læs mere: Kjeldsen og Olesens starttider ved PGA Championship
McIlroy debuterede ved U.S. PGA Championship i 2009 på Hazeltine, hvor det blev til en 3. plads. Det var et resultat, der blev matchet året efter, og i 2011 kom så det hidtil dårligste resultat med en 64. plads. Det er eneste gang i syv starter, at han er sluttet uden for top-20, for i 2012 og 2014 (billedet) vandt han turneringen, mens det i 2013 og 2015 blev til henholdsvis en 8. plads og en  17. plads.
I sine syv starter har McIlroy et scoringsgennemsnit på imponerende 69,75, og det er det laveste nogensinde af alle, der har spillet 20 runder eller mere. Samtidig har han tjent 4.484.650 dollars, og det betyder, at han for hver slag gennem de syv starter har tjent 2.296 dollars. Til sammenligning har Tiger Wodds tjent 6.111.262 dollars, men det er for 18 starter.
Hvordan det kommer til at gå Rory McIlroy i hans 8. udgave af U.S. PGA Championship, kan følges fra torsdag kl. 19:00, hvor Viasat Golf og Viaplay.dk sender live. Han skal de to første runder på Baltusrol Golf Club ud i bold med Jason Day og Phil Mickelson.
U.S. PGA Championship, starttider.