Total dansk deroute i Skotland

LucasBjerregaard_dubai15-300276Tre danskere er med … eller de var med … ved denne uges Paul Lawrie Match Play, der spilles i Skotland. For både Morten Ørum Madsen, Lucas Bjerregaard og Thomas Bjørn tabte deres matcher torsdag og dermed er det slut med dansk deltagelse i denne uge.
På forhånd lignede Lucas Bjerregaard, der var seedet som nummer 20, en svag favorit med værten Paul Lawrie, men som bekendt går det ikke altid som præsten prædiker, og da Bjerregaard efter 11. hul var fire nede, så var det lang vej til et comeback. Og selvom danskeren vandt 14. hul, så sluttede det hele med en birdie fra Lawrie på 16. hul, og så endte det hele med en skotsk sejr på 4&2.
Morten Ørum Madsen var oppe mod den 10. seedede svensker Johan Carlsson, og ligesom sin landsmand, så kom ‘MØM’ slet ikke ud af startblokken. Carlsson vandt andet hul i birdie og på 4., 7., og 9. hul var par nok til at komme fire up halvvejs i matchen.
Og selvom Morten Ørum med en eagle på 11. og en birdie på 12. hul, så kom han aldrig tættere på, og på 17. hul sluttede det med en sejr på 2&1 til svenskeren.
— Læs også: Video: Thomas Bjørn laver karrierens heldigste hole-in-one
ThomasBjørn_aalborg15-296022Det sidste danske håb lå derfor hos Thomas Bjørn. Den danske Ryder Cup vicekaptajn skulle op mod den unge englænder Mathew Fitzpatrick, men også i den match blev de danske håb om sejr punkteret tidligt i matchen.
Efter at have vundet første hul præsterede Fitzpatrick at lave fire birdies på fem huller fra 5. til 9. hul, hvor han vandt hvert og et. Dermed var Thomas Bjørn seks nede efter for-ni, og så var der ikke mere i den match. Godt nok fik den rutinerede dansker stoppet blødningen og vandt endda 10. og 14. hul, men efter et delt 15. hul måtte Bjørn strække næven frem, og lykønske sin unge modstander med en sikker 4&3 sejr.
Dermed er der ikke dansk deltagelse ved Paul Lawrie Match Play, når de resterende 32 spillere i morgen tager fat på anden runde.
Viasat Golf og Viaplay sender direkte fra turneringen i Skotland. Sendetiderne kan som altid ses på vores TV-side.
Aberdeen Asset Management Paul Lawrie Match Play, leaderboard