Tiltagende vind flytter cuttet i Himmerland

Made in Denmark (250816)Efter en formiddag med høj sol og næsten ingen vind har forholdene ændret sig markant i eftermiddag. Store skyer og tiltagende vind har i den grad testet spillerne. Lige omkring kl.12.00 skulle der en samlet score i et slag under par til for at klare cuttet. I skrivende stund er cuttet netop rykket til ét slag over par og det er ikke usandsynligt at det kan flytte sig til 2 slag over par inden dagen er omme. Et tegn på ændringen i vindstyrken findes på hul 2, som er et par 3 hul på 186 meter. I formiddags slog spillerne typisk et 5-jern mod green, hvor de i eftermiddag slog både 3-jern og hybrid køller. Ligeledes på hul 6 blev der i formiddags slået mellemlange jern ind mod green i andetslaget, hvor der i eftermiddag blev slået fairwaykøller.
Læs også: To eagles sender Jeff Winther frem i stillingen
Både Sebastian Cappelen og Lasse Jensen er lige nu et slag over par samlet og kan altså med en fornuftig afslutning spille sig med i weekenden.
På trods af at cuttet flytter sig må vi desværre med sikkerhed sige farvel til Thorbjørn Olesen, Mathias Gladbjerg, som begge har færdigspillet deres runder og er henholdsvis 8 og 7 slag over par samlet. Der er dog stor sandsynlighed for at der er flere danskere som ikke kvalificerer sig til finalerunderne.
De svære forhold ser dog ikke ud til at påvirke waliseren Bradley Dredge, som efter 13 huller er 4 slag under par for runden og hele 12 slag under samlet. Han fører dermed med to slag ned til svenske Joakim Lagergren.
Made in Denmark, leaderboard