Ung belgier sejrer ved Made in Denmark

Thomas Pieters vinder af Made in Denmark 2016
Thomas Pieters vinder af Made in Denmark 2016

Det blev den kun 24 årige Thomas Pieters, som kunne hæve det smukke trofæ ved Made in Denmark. Pieters gik en sidste runde i blot 65 slag (-6) og lukkede blandt andet turneringen med birdies på de sidste 3 huller. På det ikoniske hul 16 slog Pieters et flot førsteslag og holede efterfølgende puttet. På hul 17 slog Pieters et forrygende drive og slog efterfølgende andetslaget ind til en givet birdie. 18 hul, som har spillet som det sværeste hul hele ugen med en gennemsnitsscore på hele 4,55. Pieters hamrede drivet ud midt i fairway og slog efterfølgende andetslaget ind til endnu en givet birdie. Dermed vandt Pieters turneringen med 1 slag ned til nærmeste forfølger og kunne derved sætte 2.2 millioner kroner ind på kontoen. Ydermere har Pieters gjort alt hvad han kunne for at tilspille sig en plads på årets Ryder Cup hold, som bliver offentliggjort på tirsdag af kaptajnen, Darren Clarke.
27/08/2016 European Tour 2016, Made in Denmark, Himmerland Golf & Spa Resort, Farso, Denmark. 25 - 28 Aug. Thomas Pieters of Belgium during the third round.
Pieters spillede med svenske Joakim Lagergren og inden sidste hul, var disse to spillere helt lige. Desværre hookede Lagergren sit drive så langt i venstre at den aldrig blev fundet. Lagergren sluttede med en triplebogey og en samlet score i 13 slag under par på en delt 5. plads.
Den førende spiller efter tredje runde, Bradley Dredge, var ligesom Lagergren med til det sidste, men Dredge måtte tage til takke med en 2. plads i samlet 16 slag under par. Yderligere et slag efter Dredge delte Adrian Otaegui og David Lipsky 3. pladsen i samlet 15 slag under par.
SørenKjeldsen_aalborg15-296136Bedste dansker i turneringen blev Søren Kjeldsen, som efter en flot finalerunde i blot 66 slag (-5) sluttede på en delt 8. plads i samlet 10 slag under par. Kjeldsen startede som lyn og torden, men bogies 9 og 12 satte en stopper for Kjeldsens titelchancer. Birdies på 14, 15 og 16 sikrede dog Kjeldsen en plads i top-10.
De øvrige dansker med i finalerunderne var Jeff Winther, som sluttede på en delt 18. plads sammen med Mark F. Haastrup. Sebastian Cappelen sluttede på en delt 26. plads, amatøren John Axelsen sluttede på en delt 40. plads, Lucas Bjerregaard på en delt 63. plads og endelig Daniel Løkke på en delt 67. plads.
Made in Denmark, leaderboard