Morten lavede TO (!) holes-in-one på samme runde

Foto: Privat
Foto: Privat

For nogle år tilbage regnede det amerikanske golfmagasin Golf Digest ud, at chancen for en at lave hole-in-one, hvis man er lav-handicapper, er 1 ud af 5.000. De regnede også ud hvad chancen for at lave to holes-in-one på samme runde var. Den hed 1 ud af 67.000.000.
Morten Trudslev fra Hjørring er ikke bare ‘one in a million’. Han kan nu kalde sig ‘one in 67.000.000’.
Fredag d. 9. september spillede Morten Trudslev nemlig en runde i Hjørring Golfklub, som han med sikkerhed aldrig glemmer. Det hele startede med en hole-in-one på femte hul, hvilket i sig selv var fantastisk, men da Morten og hans spillepartnere kom til 12. hul overgik virkeligheden enhver form for fiktion. Endnu engang skulle Morten kun bruge ét slag, og dermed blev han – så vidt vi er orienteret – den første dansker til at præstere denne bedrift.
– Det var første gang jeg lavede hole in one, og begge var med et 6-jern, der bare var ramt perfekt. Faktisk var det de eneste to 6-jern jeg slog på runden, fortæller Morten til Teetime.dk, og melder samtidigt, at han rystede noget efter hole-in-one nummer to. Det kan så forklare den efterfølgende bogey.
Morten spiller i handicap 3,1 og kan således ikke engang prale af en regulering. Det kræver nemlig, at scoren er præsteret i en turnering. Til gengæld har han nu en historie, som han sikkert ikke bliver træt af at fortælle lige med det samme.
Tidligere har en 73-årig amerikansk bogholder og PGA Tour spilleren Brian Harman præsteret det samme, men der kan ikke opdrives lignende danske historier.
Opdatering: Efter udgivelsen er Teetime.dk blevet kontaktet af hovedpersonen selv i denne artikel, der mener at have hørt, at en spiller i Ribe har præsteret samme bedrift i starten af dette årtusinde.
Også Andreas Hartø har bidraget med en lignende oplevelse. Hartø kunne fortælle til Teetime.dk, at han engang har spillet en runde med engelske Andrew Dodt på Challenge Touren i Sverige, hvor også han lavede to holes-in-one på samme runde. Dodt endte med at skyde -7 og klarede akkurat cuttet i turneringen.
I alt kom Morten rundt i flotte 67 (-4) på runden, og fik selvfølgelig to bolde op på væggen i Hjørring Golfklub til minde om den ufattelige bedrift.
Mortens scorekort
Mortens scorekort // Foto: Privat