Fredagens foursomes: McIlroy valgte sin makker for 1½ år siden

justin rose henrik stenson ryder cupDen 41. udgave af Ryder Cup er nu blot timer fra at starte, og ved gårsdagens åbningsceremoni satte Darren Clarke og Davis Love III navn på de otte spillere fra hvert hold, der skal dyste i morgenens foursomes.
Den første match gav næsten sig selv. Clarke valgte at sende sit stærkeste par ud, og Love gjorde det samme.
Det europæiske power-par Stenson og Rose spillede tre matcher sammen på Gleneagles for to år siden, og de vandt alle tre. Også Spieth og Reed, som skal ud mod Stenson og Rose, spillede tre matcher sammen sidste gang, og tabte kun et halvt point i processen. Der er dermed lagt op til et brag af en match allerede fra første teeslag.
— Læs også: Video: Ryder Cup fan holer sit livs putt
I næste match har Clarke givet Rory McIlroy ansvaret for rookien Andy Sullivan, og det var også planen hele vejen, kunne McIlroy fortælle på et pressemøde efter åbningsceremonien.
rory mcilroy ryder cup– Jeg havde mit øje på ham helt fra start. Jeg vidste allerede dengang, at der ville være en del rookies på holdet, og hvis der var én spiller jeg gerne ville tage under mine vinger, så var det Andy, forklarede FedExCup vinderen.
Og at Sullivan skal ud med netop Rory McIlroy er en kæmpe ære, fortalte en tydeligt stolt englænder.
– Det tager bare en masse af presset af dig, når du ved, at hvis du misser fairway, så har du en af verdens bedste ved din side. Du ved bare, at han altid kan lave noget helt specielt. At Darren har haft tillid til mig, og sendt mig ud i de første bolde, er helt fantastisk, sagde Sullivan.
McIlroy og Sullivan skal op i mod Phil Mickelson og Rickie Fowler.
— Læs også: Sådan sender Viasat fra Ryder Cup
Den næste match er golfsportens version af en SEAT bil. Tysk grundighed – spansk temperament. Garcia og Kaymer er rutinerede som få, og skal ud i mod to erfarne amerikanere i Jimmy Walker og Zach Johnson.
– Vi kommer til at kæmpe, som det spanske folk er så kendt for – ligesom tyskerne er. Jeg tror det er en rigtig god sammensætning, lød det fra Martin Kaymer efter offentliggørelsen af matcherne.
thomas pieters ryder cupI den sidste match har Clarke sat to af sine tre wildcards sammen. Den mest rutinerede mand på holdet og en langtslående – meget langtslående – rookie. Og belgiske Thomas Pieters har da også en simpel opskrift på succes i sin match med Lee Westwood.
– Jeg slår den meget langt, han slår den tæt på, jeg holer puttet. Simpelt, lød fra fra Pieters.
Og det vil nok være samme opskrift som deres amerikanske modstandere Dustin Johnson og Matt Kuchar vil spille efter. Med Johnson og Pieters på teestedet bliver det en krig på lange drives. Den af de to, der kan holde bolden bedst i spil, vil være favorit i morgenens sidste match.