Europa kommer stærkt igen ved Ryder Cup

thomas pieters ryder cupEuropa kom fredag eftermiddag godt igen efter en katastrofal start i formiddagens foursomes. Europæerne vandt 3 ud af 4 matcher og reducerede til 5-3 i den samlede stilling. Dermed fik europæerne pyntet lidt på den 4-0 stilling som var en realitet efter formiddagens foursomes. I det følgende kan der findes lidt korte referater af matcherne:
Match 1: Rose/Stenson – Reed/Spieth
Ligesom i formiddags startede amerikanerne med birdies på de 3 første huller og kom dermed 1 op efter 3. Herefter startede den europæiske birdiemaskine hvormed Europa kom 2 op efter 8 huller. Europæerne fortsatte det gode spil og efter de vandt hul 12 og 13 var de 4 op med 5 huller tilbage. Europæerne vandt en velspillet match med hele 5&4
Match 2: Garcia/Cabrera Bello – Holmes/Moore
Den europæiske debutant Cabrera Bello startede med birdie på første hul, og efter solidt spil på de følgende 6 var europæerne 3 oppe efter 7 huller. Europæerne vandt også hul 9 og var derfor 4 op efter 11 huller. Amerikanerne kom godt igen og vandt et par huller inden europæerne lukkede matchen med en 3&2 sejr.
Match 3: Kaymer/Willett – Snedeker/Koepka
Debutanten Willett holede et 10 meter put på første hul for at dele i birdies. Herefter kæmpede europæerne for at holde sig inde i matchen, men amerikanerne var halvvejs på runden for stærke og var 2 op efter 6 huller. Amerikanerne fortsatte storspillet og var 5 op efter 11 huller. Matchen sluttede 5&4 til amerikanerne.
Match 4: Mcilroy/Pieters – Kuchar/D. Johnson
De to amerikanere stod for største sejr i formiddags, men det gode spil er ikke helt fortsat i eftermiddagens fourballs. De to europæiske longhittere var hele 4 op efter 7 huller. Bl.a. vandt debutanten Pieters med en birdie på første hul samt endnu en birdie på 4. hul. Efter endnu en birdie til Pieters på hul 13 var europæerne 4 op efter 13 huller. Amerikanerne kom dog godt igen og vandt 2 huller inden europæerne lukkede matchen.
I morgen venter yderligere 4 foursomes og 4 fourballs.