USAs føring reduceret til et enkelt point

thomas pietersFørst lignede det en ydmygelse, så kom Europa lidt tilbage, og nu er spændingen for alvor tilbage i den 41. Ryder Cup.
Lørdagens foursomes, hvor amerikanerne var urørlige fredag, endte med en 2½-1½ sejr til europæerne, der dermed kun er bagud med 5½ mod 6½ inden de fire fourballs.
De to spaniere Sergio Garcia og Rafa Cabrera-Bello var fire nede efter 11 huller, men på de næste fem huller fik europæerne udlignet den amerikanske føring, og var endda tæt på at sikre hele pointet på 18. hul, hvor Spieth måtte trylle fra roughen omkring green for at sikre sig et halvt point.
I dagens første match var Rory McIlroy igen sat sammen med Thomas Pieters. De to sikrede et vigtigt point i gårsdagens fourballs, og fik altså mulighed for at gentage successen. Og det gjorde de. De to var ude mod Phil Mickelson og Rickie Fowler, og endte med at tage en 4&2 sejr, der aldrig rigtig var i fare.
I anden match blev det til amerikansk sejr, da Brooks Koepka og Brandt Snedeker også gentog deres sejr fra fredagens fourballs. Denne gang gik det ud over Henrik Stenson og Matthew Fitzpatrick, der måtte notere en 3&2 bet.
rydercup16-319392De to englændere Justin Rose og Chris Wood fik i den tredje match hurtigt opbygget et forspring mod Jimmy Walker og Zach Johnson, og europæerne var 3 oppe efter 13 huller. Forspringet blev dog hurtigt derefter minimeret af amerikanerne, og først på 18. hul røg hattene af, og Rose og Wood kunne notere et blåt point på tavlen.
Det står altså 6½ – 5½ til USA efter tre omgange, og lørdag aften dansk tid står den så på fire fourballs. Det var her europæerne var skarpest igår, og kan de gentage spillet fra fredag, så er der gode chancer for, at de blå/gule kan gå ind til søndagens singler med en føring.
Du kan se med hele lørdag aften på Viasat Golf og Viaplay.
Ryder Cup Livescore