Overlegen sejr til USA på Hazeltine

Ryder Cup 2016Bagud med tre point inden de 12 singler var Europa presset i håbet om at skulle have Ryder Cup trofæet med tilbage, men USA viste sig som de klart bedste spillere på Hazeltine National Golf Club, og selvom der var enkelte europæiske lyspunkter, så blev det til en knusende amerikansk sejr.
Både USA og Europa havde valgt at sende deres stærkeste spillere ud først, og igennem hele søndagen blev der leveret golf på absolut højeste niveau. De europæiske spillere kæmpede bravt, men på dagen var det kun Henrik Stenson, Thomas Pieters, Rafa Cabrera-Bello, Sergio Garcia og Martin Kaymer, der formåede at hente point. USA var klart bedst og vandt singlerne 7,5 mod 4,5, og derfor lød den samlede sejr på 11-7, og Davis Love III kunne i sit andet forsøg som kaptajn endelig løfte det eftertragtede trofæ.
Ser man henover Ryder Cup 2016, så var det fortjent, at USA vandt. Med Patrick Reed (3,5 point ud af 5 mulige) som topscorer var de bedst, og selvom der var europæiske lyspunkter såsom Thomas Pieters (4 point ud af fem mulige), Rory McIlroy (3 point ud af fem mulige) og Rafa Cabrera-Bello (2,5 point ud af 3 mulige), så var der ikke meget, man kunne stille op mod et på papiret skræmmende amerikansk hold. Alle 12 amerikanske spillere bidrog til sejren, mens Matthew Fitzpatrick, Andy Sullivan, Lee Westwood og Danny Willett alle kunne rejse hjem uden at have scoret nogen point.
Søndagens singler
1/0 Patrick Reed – Rory McIlroy
Jordan Spieth – Henrik Stenson 3/2
J.B. Holmes – Thomas Pieters 3/2
1/0 Rickie Fowler – Justin Rose
Jimmy Walker – Rafa Cabrera-Bello 3/2
Phil Mickelson – Sergio Garcia halved
1/0 Ryan Moore – Lee Westwood
3/2 Brandt Snedeker – Andy Sullivan
1/0 Dustin Johnson – Chris Wood
5/4 Brooks Koepka – Danny Willett
Matt Kuchar – Martin Kaymer 1/0
4/3 Zach Johnson – Matthew Fitzpatrick
Ryder Cup, resultat.