Skotland indbyder til linksgolf i verdensklasse

ThorbjørnOlesen_dunhill15-298885Thorbjørn Olesen er forsvarende mester, når der i denne uge i Skotland bliver spillet Alfred Dunhill Links Championship. Det er ikke blot en af de største turneringer på Europa Touren, der hvert år tiltrækker golfspillere i verdensklasse. Turneringen bliver nemlig spillet som en Pro/Am, og derfor er også verdensstjerner indenfor blandt andet også film, fodbold og musik og sportsverdenen såsom Ruud Gullit, Damon Hill, Andy Garcia og Hugh Grant tilstede.
– Læs mere: Overlegen sejr til USA på Hazeltine
Udover at turneringen bliver spillet som en Pro/Am, så er der også det specielle ved den, at det hele foregår på tre af verdens mest legendariske baner. St. Andrews (Old Course), Kingsbarns og Carnoustie er kendt af alle, og her bliver der spillet en runde på hver bane, inden der falder cut, hvorefter finalerunden bliver spillet på St. Andrews (Old Course).
– Læs mere: Ugens Europa ranglister
Det var karrierens største sejr, da Thorbjørn Olesen i fjor vandt foran Brooks Koepka og Chris Stroud, og han er selvfølgelig tilbage i Skotland, hvor han får selskab af Søren Kjeldsen, Lucas Bjerregaard, Morten Ørum Madsen, Joachim B. Hansen, Jeff Winther og Lasse Jensen. De får dog stærk modstand, for fra Ryder Cup kommer Rafa Cabrera-Bello, Thomas Pieters, Matthew Fitzpatrick, Martin Kaymer, Lee Westwood, og Danny Willett, og derudover deltager også Louis Oosthuizen, Alex Noren, Shane Lowry og Graeme McDowell.
Med en præmiesum på hele 5 mio. dollars, og med en førstepræmie på 711.073 euro, er der tale om en af sæsonens største ordinære turneringer på Europa Touren, og et godt resultat der kan for alvor betyde et avancement på Race to Dubai Rankings. Sådan et avancement har Jeff Winther, Joachim B. Hansen og Morten Ørum Madsen brug for, da de som de eneste danskere i feltet ikke er sikre på deres kort til den kommende sæson.
Turneringen kan følges på Viasat Golf og Viaplay.dk, og der sendes fra Skotland første gang live torsdag kl. 14:00.
Alfred Dunhill Links Championship, starttider.