Europatour-spiller var +32 efter 17 huller – så blev han diskvalificeret

Vaughan McCall er nummer tre fra højre på forreste række
Vaughan McCall er nummer tre fra venstre på forreste række

Nogen gange kan man godt tage sig selv i, at sidde foran fjernsynet, kigge på en professionel golfspiller, der er i problemer på et hul, og tænke: – Det kunne jeg havde gjort bedre! Det er sjældent rigtigt, men havde man set New Zealands Vaughan McCall i aktion torsdag morgen ved Fiji International, så havde man nok haft en sag.
McCall lavede tre pars og en birdie på de første ni huller, men præsterede alligevel at gå forni i +19. Specielt de to par-5 huller drillede ham. Her brugte han henholdsvis 12 og 10 slag.
— Læs også: Fra Ryder Cup i Minnesota til Europatouren på Fiji
På bagni var han 13 over par efter de første seks huller, men lavde så pars på 16. og 17. hul inden han – af endnu ukendte årsager – blev diskvalificeret inden han kunne gøre sin ellers bemærkelsesværdige runde færdig.
100 slag brugte Vaughan McCall på 17 huller på Natadola banen på Fiji, og med mindre han havde skudt en 12’er på 18. hul, så havde det faktisk ikke været nok til at slå den højeste runde i Europatourens historie. I 1978 gik Mark James en anden runde i 112 slag ved Italian Open. Han spillede de sidste ni huller med kun én arm, da han havde skadet sit håndled.
Vaughan McCall blev professionel tidligere i år, og på sin profil kalder han netop Natadola banen for sin yndlingsbane. Om den stadig er det efter torsdagens runde, er nok tvivlsomt.
I marts måned – i sin blot anden start som professionel – gik McCall en runde i +22 slag ved New Zealand Open – så det er ikke helt fremmed for ham, at ligge i bunden af leaderboardet.
32overpar