Lyngbygaard – "En bane i særklasse"

lyngbygaard_soe-hulMed en beskrivelse på klubbens hjemmeside som ”en bane i særklasse”, og med en mission om at yde mere end forventet hvad angår kvalitet, service og standard, var det med store forventninger, at Teetime’s udsendte medarbejdere drog afsted til Lyngbygaards golfanlæg, der er beliggende kun 13 km fra Århus’ centrum og få kilometer fra E45 motorvejen.
Når man ankommer til Lyngbygaard Golfklub, bliver ens forventninger ikke mindre. Det 1600 m2 store flotte, arkitektoniske klubhus for Lyngbygaard Golf Center, der rummer omklædning, toiletter, mødelokaler, restaurant og sekretariat er beliggende ved siden af herregården Lyngbygaard og forholder sig i sit overordnede arkitektoniske formsprog til anlæggets øvrige bygninger.
I kort afstand fra klubhuset ligger den store driving range, der er anlagt med græs, som gør det til helt specielt oplevelse at slå bolde.
Lyngbygaard Golf Center har flere puttinggreens. To af disse er placeret tæt ved klubhuset og 1. tee, så evt. ventetid kan bruges fornuftigt. Hér kan man simulere alle tænkelige lies, som man kan møde på banens kuperede greens.
img_3500Og greens er kuperede! Det fandt vi ud af allerede på det flotte første hul – et par 5 hul, der doglegger til venstre og straks giver spillerne en smag på hvad der venter. Efter det flotte hul 1 venter et par 3 hul som næsten kan sammenlignes med et af de ikoniske huller på Masters banen, Augusta. Et par 3 hul på 121 meter henover vand og omkranset at høje træer og waste areas. Herefter åbner banen sig lidt mere op og hullerne går ud og ind af skoven på et let kuperet areal, som hælder værk fra hovedgaarden, hvilket giver gode betingelser i forhold til dræning af banen.
Netop waste areas er noget som Lyngbygaard gør flittigt brug af og for motionsgolferen er det alletiders at man ikke skal lede efter sin bold i den høje rough, men derimod må tage sin straf fra de naturlige bunkers.
img_3503En anden sjov ting fra anlægget er måden de holder den høje rough nede. Flere steder på banen benyttes der flytbare indhegninger hvori der går får og græsser. Disse indhegninger kan så flyttes i takt med at roughen vokser.
Banens stand var denne flotte septemberdag helt fremragende. Roughen er lidt høj enkelte steder, men kommer man helt derud er det ens egen skyld.
Chefgreenkeeper, Henrik Thomsen, fortæller at der lige nu arbejdes på at gøre forgreens mere jævne og på at fortynde roughen således denne bliver mere spilbar. Herudover fortæller Henrik at banen så småt begynder at blive forberedt på vinteren. Dette medfører lidt højere klippehøjde samt eftersåning på udsatte områder. I løbet af vinteren bliver skovene fortyndet således der skabes mere lys for banens skovhuller. Klippehøjderne lige nu kan ses i tabellen nedenunder.udklip
Én eneste ting, der virker som en skamplet på udsigten fra dele af banen, er det store bilka-byggeri, som kan ses i horisonten. Hér kunne man f.eks. have plantet nogle træer for at den store “klods” ikke ville være så synlig og skæmmende.
Efter runden spiste vi mad i klubbens restaurant, der går under navnet ”Restaurant no 19”. Vi bestilte en steakburger, og her fik vi serveret en lækker smagfuld burger med pommes frites. Maden smagte ganske enkelt fremragende og et besøg på ”Restaurant no 19” er simpelthen et must, hvis man vil spille banen.
Alt i alt er Lyngbygaard en golfbane, som fuldt ud lever op til dens rygte om at være ”en bane i særklasse”. En flot og udfordrende bane, som sammen med en god restaurant og venligt personale danner de perfekte rammer for en god dag på golfbanen.