Safeway Open – første turnering i den nye sæson på C More Golf

Phil Mickelson. Foto: C More Golf
Phil Mickelson. Foto: C More Golf

af Jeppe Huldahl, Golfekspert – C More Golf
Hele golfverdenen havde set frem til Tiger Woods comeback på US PGA i denne uges Safeway Open, og hans afbud forleden har skuffet mange. Måske ikke mindst arrangørerne og dem, der forventningsfuldt har købt billetter til turneringen. Men der er ikke nogen reel grund til at være skuffet, for der er er altså verdensklasse-golf i vente.
Tiger Woods gør ikke en golfturnering alene, og der er masser af kvalitet på Silverado Country Club i Napa, Californien, de næste fire dage. Hele otte spillere, der alle fik fyldt bankbogen for to uger siden i Tour Championship og Fed Ex Cup, er til start igen i denne uge. Helt sikkert i et forsøg på at lægge ud med en god start allerede i starten på den nye sæson, der indeholder syv tællende turneringer til FedEx Cuppen bare inden nytår.
Emiliano Grillo ved PGA Tour 2016, FedExCup Playoffs, TOUR Championship
Emiliano Grillo ved PGA Tour 2016, FedExCup Playoffs, TOUR Championship

En af dem er Californiens egen Ryder Cup-helt, Phil Mickelson. I et ekstremt presset efterårsprogram har den efterhånden ikke helt unge amerikaner alligevel valgt at bakke op om turneringen i sin hjemstat.
Forsvarende mester er den unge argentiner Emiliano Grillo. Han vandt faktisk turneringen i sin debut som fuldgyldigt medlem af PGA Touren. Og sæsonen endte med, at han ovenikøbet blev den kun niende rookie i FedEx Cup historien, som endte med at kvalificere sig til Tour Championship. Kan han gøre det igen og kickstarte sæsonen perfekt?

 3 Mulige vindere

 

Paul Casey ved PGA Tour 2016, FedExCup Playoffs, TOUR Championship,
Paul Casey ved PGA Tour 2016, FedExCup Playoffs, TOUR Championship,

Paul Casey:
Han sluttede som nummer fem på den endelige FedEx Cup-rangliste, og møder op til Safeway i topform. To andenpladser og en fjerdeplads i de sidste tre turneringer viser med al tydelighed, at Casey er tæt på det spil, der gav ham tredjepladsen på verdensranglisten tilbage i 2009.
De tre seneste topplaceringer har gjort, at han nu er den 12. bedst rangerede golfspiller i verden. Englænderen må helt sikkert regnes som en af de store favoritter i denne uge.
Jon Rahm ved PGA Tour 2016, John Deere Classic
Jon Rahm ved PGA Tour 2016, John Deere Classic

Jon Rahm:
Den unge spanske komet fra den netop overståede sæson. Skiftede sin amatørstatus ud med en professionel og tilspillede sig kortet på rekordtid.
To top tre placeringer i kun 7 starter vidner om en spiller med et kæmpe potentiale. Der går ikke længe inden første sejr er i hus, og hvorfor ikke allerede i denne uge.
Phil Mickelson ved Ryder Cup 2016
Phil Mickelson ved Ryder Cup 2016

Phil Mickelson:
Stiller op i sin hjemstat i denne uge. Har vist noget svingende præstationer den sidste tid, men oplevede til gengæld stor succes med Ryder Cup-holdet, da amerikanerne for første gang i otte år kunne beholde trofæet i USA. Så Mickelson kommer ind med selvtillid. Momentvis har der været golf i verdensklasse, men stabiliteten har ikke helt været der de sidste år. Og han har manglet en turneringssejr mere på CV´et i lang tid. Forhåbentlig kan hjemmepublikummet hjælpe med at skubbe Phil det sidste stykke over målstregen i denne uge.
Safeway Open er startskuddet til endnu en sæson på PGA Touren med drømmegolf, uforglemmelige øjeblikke, store sejre og nederlag, overraskelser, Danmarks Søren Kjeldsen og forhåbentlig inden længe også det endelige comeback til Tiger Woods. Der resterer 46 tællende turneringer, inden FedEx Cup-finalen 2017, så det er bare at sætte sig tilbage og nyde showet på C More Golf. Du kan følge dækningen af Safeway Open hos C More Golf for 59 kr. om måneden – uden binding læs mere her.
C More Golf sender direkte fra Safeway Open torsdag – søndag, alle 4 dage. Vi lægger ud torsdag kl. 16.30. Jesper Knudsen sidder klar i weekenden til at guide seerne igennem den spændende afslutning på sæsonåbneren. Se alle sendetiderne i Teetimes tv-guide