Anders Hansen fører Portugal Masters efter en fantastisk runde

AndersHansen_kennemer15-2973523. runde af Portugal Masters på Victoria banen ved Vilamoura blev igangsat lidt senere end oprindeligt planlagt, og spillerne blev sendt ud i 3-bolde fra både 1. og 10. tee for at undgå spilafbrydelser som følge af et forventet uvejr i området omkring Vilamoura. I forhold til de to første runder var vinden taget noget til i styrke, men det havde dog ikke den store effekt på scores, idet der stadig skulle laves en del birdies for at holde trit med feltet. Dagens laveste runde lød på 62 slag sammenlignet med 63 slag torsdag og 61 slag fredag.
Efter fredagens cut som blev på minus 4 var der 5 danskere tilbage i sæsonens sidste normale turnering på Europatouren, hvor 46-årige Anders Hansen var bedst placeret på en delt 18. plads i minus 9 med 5 slag op til de to førende spillere, Marc Warren og Andy Sullivan.
Anders Hansen startede på 1. tee og fik en rigtig god start med 3 birdies på de første 5 huller og med yderligere 4 birdies havde Anders Hansen spillet sig op på en udelt 2. plads i scoren minus 16 efter de første 15 huller. På det tidspunkt var Anders Hansen kun 2 slag efter Padraig Harrington, der havde lagt sig i spidsen af turneringen efter 5 birdies på de første 10 huller. På 17. hul slog Anders Hansen på green i 2 slag og to-puttede for dagens 8. birdie og dermed en delt 1. plads i minus 17. Kort tid efter lavede Padraig Harrington birdie på 12. hul og var således igen alene på 1. pladsen. På 18. hul slog Anders Hansen to rigtig gode slag og efter et holet birdieput fra ca. 5 meter var Anders Hansen rundt i imponerende 62 slag efter 9 pars og 9 birdies og dermed på en aktuel delt 1. plads med Padraig Harrington. Efter runden udtalte Anders Hansen til Viasat Golf, at han naturligvis var meget tilfreds med spillet, og at han samtidig var positivt overrasket over en runde i 9 slag under par med tanke på den begrænsede mængde af turneringsgolf i den forgange sæson.

 
Padraig Harrington spillede de sidste 6 huller i en over par og røg tilbage til en udelt 3. plads i 17 under par. På en delt 4. plads ligger bl.a. den forsvarende mester Andy Sullivan. Finske Mikko Korhonen, der inden Portugal Masters ligger nr. 116 på Race to Dubai og dermed aktuelt uden et Europatour kort til næste sæson, gik 3. runde i flotte 64 slag og deler dermed 1. pladsen med Anders Hansen i 18 under par. Det bliver interessant at se, hvordan den relativt uprøvede finne reagerer i morgen, når kortet til næste sæson skal sikres.
LasseJensen_catalunya15-300364Lasse Jensen, der for nylig sikrede sit Europatour kort til næste sæson med en topplacering i Dunhil Links Championship, var rundt i 67 slag efter 6 birdies og 2 bogeys og ligger på en delt 31. plads i scoren 10 under par. Efter runden talte teetime.dk med Lasse Jensen over telefonen fra Portugal og Lasse fortalte, at han var godt tilfreds med dagens runde, hvor spillet var ret solidt og selvom putteren måske ikke var brændende varm, så var Lasse tilfreds med en runde i 4 under par. Gameplanen for i morgen lyder på at få nogle birdies på kortet og dermed forhåbentlig sikre sin plads i Turkish Airlines Open som spilles om 2 uger.
På samme placering som Lasse Jensen ligger Joachim B. Hansen som spillede en forrygende 3. runde og efter bl.a. 8 birdies kunne Joachim skrive under på en runde i 6 slag under par.
Lucas Bjerregaard var rundt i et slag under par og ligger på en delt 42. plads i scoren minus 9, mens Thorbjørn Olesen efter en rigtig god start fra 10. tee med 3 hurtige birdies måtte nøjes med en runde i par og ligger på en delt 68. plads i 6 under par.

 
Finalerunden kan følges direkte på Viasat Golf og Viaplay og sendetiderne kan ses på vores TV-side.