Portugal Masters og spillerstatistik; hvordan klarede Harrington sig?

padraig harringtonI optakten til Portugal Masters i den forgangne uge på Victoria banen ved Vilamoura talte en del af Europatour spillerne om, at banen i dette års udgave af Portugal Masters i høj grad favoriserede de langtslående spillere, da der stort set ikke var noget rough på banen. Som følge heraf vurderede nogle af spillerne, at det i højere grad ville komme til at blive en puttekonkurrence.
Portugal Masters blev som bekendt vundet af Padraig Harrington med Anders Hansen på en fornem 3. plads, men hvordan endte billede så med at se ud rent statistikmæssigt? Viste det sig at være en kombineret ”long-driving” og puttekonkurrence, og hvordan klarede Padraig Harrington sig i de enkelte kategorier?
Teetime.dk har via Europatourens hjemmeside gennemgået statistikken for de spillere, der sluttede i top 10 og dermed hjemtog de største pengepræmier og de fleste verdensranglistepoint. Der var i alt 77 spillere, der klarede cuttet, men der er desværre ikke angivet nogen statistik for Anders Hansen, så placeringen i de enkelte kategorier skal ses i forhold til 76 spillere. Det skyldes formentlig, at Anders Hansen ikke havde en professionel caddie på baggen i Portugal, men derimod en god bekendt.
– Læs også: Padraig Harrington vinder Portugal Masters – Anders nummer tre
I forhold til ”Driving accuracy” er det kun Mikko Korhonen og Andy Sullivan, der ligger i top 10 i denne kategori, mens Padraig Harrington først figurerer på en 52. plads. Billedet er nogenlunde det samme i kategorien ”Driving distance”, hvor kun Andy Sullivan er at finde i top 10, hvilket står noget i kontrast til spillernes udtalelser op til turneringen. Padraig Harrington ligger nr. 25 i denne kategori og dermed i den bedste tredjedel.
I kategorien ”Greens in regulation” finder vi igen Andy Sullivan i top 10, som faktisk fører denne kategori, sammen med franske Benjamin Hebert, mens Padraig Harrington ligger på en 67. plads og dermed blandt de dårligste i denne kategori. Indtil videre er der ikke meget der forklarer, hvorfor det lige præcis var Padraig Harrington, som søndag eftermiddag løb med trofæet, vinderchecken på 333.330 euro samt 24 verdensrangliste point.
– Læs også: Herrernes ranglister – uge 43
I kategorierne ”Putts per GIR” og ”Putts per Round” ser billedet helt anderledes ud, idet Padraig Harrington fører begge kategorier, og hvor der er henholdsvis 6 og 4 spillere fra top 10 blandt de ti bedste i disse kategorier. Andy Sullivan som ligger henholdsvis nr. 2, 7 og 1 i kategorierne ”Driving accuracy”, ”Driving distance” og ”Greens in regulation” ligger blot nr. 33 og 56 i de to puttekategorier og måtte nok af denne grund nøjes med andenpladsen i sit titelforsvar af Portugal Masters efter en uge, hvor han formentlig kunne have distanceret feltet med en omgang med en lidt varmere putter.
Så konklusionen må være, at Padraig Harrington vandt Portugal Masters 2016 på greensne, og at det gamle ordsprog ”Drive for Show, Putt for Dough” holdt stik i den forgangne uge på Europatouren.
Portugal Masters, spillerstatistik