Matsuyama vandt suverænt WGC – HSBC, men hvad siger statistikken?

Hideki MatsuyamaJapanske Hideki Matsuyama vandt WGC turneringen i Shanghai i overbevisende stil med fire runder i 60’erne, en vindermargin på hele syv slag og spillede de sidste 45 huller bogeyfrit. Ikke overraskende er det kun Tiger Woods, der har vundet en WGC turnering med en større margin. Til gengæld blev Matsuyama den yngste vinder af turneringen med sine blot 24 år og 248 dage.
Op til turneringen gik en del af snakken blandt spillerne på, at det i denne uge var ekstra vigtigt at ramme fairways, da roughen var ret tæt, og dermed ville det blive vanskeligt at kontrollere sine slag ind mod green, såfremt man ikke kom fra fairway.
Hvordan gik det så med præcisionen fra tee for de spillere, der sluttede i top 10 i Shanghai? I sidste uge vandt Padraig Harrington Portugal Masters, hvilket i høj grad skyldtes, at den smilende irer lå nr. 1 i både ”Putts per GIR” og ”Putts per Round”. Var det også tilfældet til WGC turneringen – var Matsuyama ganske enkelt den bedste putter?
Teetime.dk har via Europatourens hjemmeside gennemgået statistikken for de 78 spillere, der var til start i den eksklusive turnering i Kina.
– Læs også: Tyrkiet-afbud: Stenson og Reed gør som McIlroy
Fra top 10 på leaderboardet finder vi fire spillere i top 10 i kategorien ”Driving accuracy”, hvor Henrik Stenson hjemtog den kategori med imponerende 83,9%. Hideki Matsuyama finder vi derimod nede på en 43. plads med blot 55,4% ramte fairways. I kategorien ”Driving distance” er det kun Rory McIlroy og Sergio Garcia, der er at finde i top 10, mens Matsuyama ligger nummer 26 i denne kategori.
Paul CaseyI kategorien ”Greens in regulation” ser billedet lidt anderledes ud, idet hele seks af de førende spillere sluttede i top 10, og hvor alle i top 10 fra leaderboardet er at finde i top 20 i forhold til at ramme greenen i regulationen. Matsuyama ligger nr. 10 med 75% ramte greens i regulation. Poul Casey var bedst i denne kategori med 80,6%, men det rakte i sidste ende blot til en 12. plads i WGC turneringen for den formstærke englænder.
I ”Putts per GIR” kategorien er billedet det samme som i sidste uge i Portugal, idet Matsuyama her var bedst af alle, mens vi finder seks af de førende spillere i top 10. I kategorien ”Putts per Round” endte Matsuyama på andenpladsen, mens fire af spillerne fra top 10 sluttede bandt de ti bedste i denne kategori. Den førende spiller i denne kategori var den mindre kendte kineser Zecheng Dou som i gennemsnit kun behøvede 26 puts per runde i Shanghai, men i kombination med kun 50% ramte greens i regulation blev det samlet set kun til en 40. plads, da præmiepengene og verdensrangliste pointene blev uddelt søndag eftermiddag.
Hermed tyder det på, at det igen var putningen som var den afgørende faktor i forhold til at slutte øverst på podiet, og dermed blev det gamle ordsprog ”Driving is funny, but Putting is money” bekræftet i Shanghai.
WGC – HSBC Champions, statistik