Noren vinder Nedbank Golf Challenge; hvad siger statistikken?

Alexander NorenSvenske Alex Noren vandt søndag sin ottende sejr på Europatouren, da han efter en afsluttende runde i 63 slag, ni under par, sluttede hele seks slag foran Jeunghun Wang fra Sydkorea i Nedbank Golf Challenge hosted by Gary Player. Noren startede dagen seks slag efter Wang, og det var således årets største comeback sejr på Europatouren. Det var ligeledes den laveste vinder finalerunde i forhold til par på årets Europatour.
Noren har i år spillet 21 turneringer på Europatouren (står noteret for 22, men det skyldes, at Open de France i år tæller for to turneringer til Race to Dubai) og i årets første ti turneringer fra ultimo januar til primo juli, var en delt sjetteplads i Open de España i april Norens bedste resultat. Herefter har Noren så vundet fire gange i 11 turneringer, startende med Scottish Open i juli, dernæst European Masters i september, British Masters i oktober og nu også Nedbank Golf Challenge i november.
De imponerende resultater betyder, at Noren er avanceret fra en plads som nr. 99 på verdensranglisten i ugen op til sejren i Scottish Open til en aktuel niendeplads, og det er nu fjerde uge i træk, at Noren noterer sin højeste placering på verdensranglisten.
– Læs også: Suveræn Alex Noren vinder sin 4. turnering i år
Sejren i Nedbank Golf Challenge blev sikret via en fantastisk finalerunde med hele otte birdies og en eagle, men hvordan klarede Noren sig i de forskellige statistik kategorier. På det seneste har vinderne på Europatouren vist imponerende styrke på og omkring greens, men var det også tilfældet for Noren? Via Europatourens hjemmeside har teetime.dk gennemgået statistikken for top 10 fra søndagens endelige leaderboard.
I kategorien ”Driving accuracy” finder vi tre spillere fra top 10, som ligger blandt de ti bedste. Bedst af alle var Andy Sullivan med 71,4%, mens Noren ligger nr. 39 med 46,4%. I forhold til længde fra tee, ”Driving distance”, er Victor Dubuisson og Louis Oosthuizen i top 10, mens Noren ligger nr. 14 med 314,6 yards. Belgiske Nicolas Colsaerts, som også går under navnet Muscles from Brussels, var længst af alle med 336,1 yards.
– Læs også: Slå længere
I forhold til ”Greens in Regulation” tegner der sig et lidt andet billede, idet hele seks spillere fra top 10 er blandt de ti bedste i denne kategori. Noren var sammen med Henrik Stenson bedst af alle med 75,0% ramte greens i gennemsnit over de fire dage.
I kategorierne ”Putts per GIR” og ”Putts per Round” finder vi henholdsvis fem og tre spillere fra top 10 blandt de ti bedste. Bedst i ”Putts per GIR” var spanske Alejandro Canizares, som blev delt nr. tre i turneringen, mens Noren ligger nr. 4 i denne kategori. Færrest ”Putts per Round” havde Canizares og Wang som blot behøvede 25,8 puts i gennemsnit per runde, mens Noren på 6. pladsen brugte 27,3 puts per runde.
21/11/2015 European Tour 2015, Race to Dubai: DP World Tour Championship, Jumeirah Golf Estates, Dubai, United Arab Emirates. 19-22 nov Alexander Noren of Sweden during the third round .
Dermed lykkedes det for Noren at vinde turneringen i Sydafrika selvom han statistisk set ikke var den bedste putter. Dog var kombinationen af at være nr. 1 i greens i regulation og i top 6 i begge puttekategorierne rigeligt for Noren og en vindermargin på hele seks slag. Baggrunden for Norens sejr var dermed en blanding af imponerende spil fra tee til green kombineret med en ganske fornuftig putteuge.
Rettes fokus mod de fire danske spillere var det Lucas Bjerregaard, som blev delt nr. 32 i scoren tre over par, som var mest interessant rent statistisk. Den 25-årige dansker sluttede som nr. 8 i ”Driving accuracy”, nr. 7 i ”Driving distance” og nr. 12 i ”Greens in Regulation”, men en placering blandt de dårligste i begge puttekategorier, henholdsvis nr. 63 og 68, forhindrede et topresultat for danskeren.
Fra på torsdag af går det løs i Dubai til sæsonafslutningen på Europatouren, hvor Rory McIlroy er forsvarende mester og Danmark er repræsenteret ved Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen. Viasat Golf og Viaplay sender direkte fra turneringen og sendetiderne kan ses på vores TV-side.
Nedbank Golf Challenge hosted by Gary Player, statistik