Golffest på Mauritius – forfest!

 
1
Mens amatørerne tirsdag spiller anden runde på The Links, bliver The Legend prøvespillet af de professionelle. En afslappet Colin Montgomerie sagde ikke overraskende under pressekonferencen, at han glædede sig meget til at se, hvilke ændringer der er kommet der er kommet siden sidste år, og at det handler om at bevare sin sindsro.
”Så må man håbe de høje temperaturer gør hans putter brandvarm, så han kan bevare sin sindsro”, bemærkede Mr. Wu fra Hong Kong stilfærdigt. ”Ja, Monty har det jo med at glemme sindsroen, når publikum glemmer at sætte kameraet på lydløs”, supplerede en fransk kollega mindre stilfærdigt.
2
Ifølge den officielle pressemeddelelse er renoveringen af The Legends blevet istandsat i en sådan grad, at ”juvelen fra 1994 er blevet poleret, så den nu skinner endnu klarere end før: buske og træer er blevet trimmet, huller er blevet ændret”.
Det er svært at være uenig med arrangørerne. En hær af greenkeepere har gjort The Legends til en forrygende flot bane. Hæren kæmper imidlertid en sisyfoskamp mod de store mauritiske krabber, der opfatter fairways som en delikatesse og helt glemmer at reparere hullerne efter endt måltid. Men ellers er det vanskeligt at finde skønhedspletter på den nypudsede, legendariske golfbane.
3
Selv om The MCB Tour Championship er for seniorerne, betyder det ikke, at de rutinerede golfere vælger at tilbringe dagene op til kickoff på stranden under parasollerne eller i pølen under palmerne.
Der måles omhyggeligt op på fairway og green, og spilles adskillige bolde fra alle mulige og umulige placeringer for hvert hul.
4End ikke en flok hjorte, der fouragerer i fairwaykanten, kan få en pro til at kigge op fra sine notater. Med mindre der er tale om særlig velbegavede hjorte, forstås, der kan læse skiltet ”WATER POINT” på 16. teested.
Alligevel er der ingen pardon, når driveren tages frem, også selv om flokken af hjorte nu er ved at studse roughen omkring dame tee. Der giver pludselig mening, at restauranten i The Legend hedder The Deer Hunter.
Men faktisk burde man nok orientere golferne om, at det kun er i naturreservatet Frédérica, man på Mauritius må nedlægge hjortene. Og ikke med kølle. Kun med jagtgevær – eller med pil og bue.
5
Først når mørket falder på – og det gøre det tidligt på disse breddegrader – er der fyraften og tid for de professionelle til at hygge sig med sponsorer og presse.
Denne golfer oplevede således sin karrieres absolutte højdepunkt under aftenens ”Golf Event at the Deer Hunter”, hvor et slag fra restaurantens terrasse ind til flaget ved søen, indbragte et ”Skynd dig ned og marker bolden!” fra selveste JeanFrançois Remésy, golfens franske fighter, samt et anerkendende nik fra Costantino Rocca, italieneren der stadig introduceres som ”den eneste golfspiller der har slået Tiger Woods i et omspil”.
6
Efter en sådan såkaldt event, er der fortjent aftensmad til golferen, som derefter har mulighed for at lægge både øre og øje til den gudesmukke kreolske sangerindes himmelske sang i The Bar.
7
Alternativet kunne være en tur på Constance Belle Mares oplyste puttinggreen.
Der var ingen på puttegreenen denne aften.
 
8
 
Tekst og fotos: Kim Boje