Derfor lukkes banen ved frost

USGA_FrostVed frostvejr lukkes greens, og nogle baner lukkes helt på de første frostkolde dage, men hvorfor gør man det.
Græsset på greens er klippet så kort, at det er mere udsat end fairways og græsset hjemme i haven. Hvis man går på en green i frostvejr, så kan græsset dø, og der kan efterfølgende komme brune fodspor på græsset.
Selvom man måske ikke umiddebart tror, at det kan skade, at man putter lidt på puttinggreen selvom der er frost, så skal man ikke gøre det, da de varige skader af græsset også vil komme der.
USGA har lavet en video, som fortæller mere om frost på greens, og den kan ses nedenfor.
Heldigvis har vi i Danmark indtil nu været forskånet for det værste frost, og flere baner har stadig sommergreens åbne. Hold øje med informationerne fra din klub, hvis du vil være sikker på, om den normale bane er lukket i vintertiden.