Kjeldsen vil have ændret OL-formatet

søren kjeldsenHan og Thorbjørn Olesen var Danmarks repræsentanter på herresiden ved OLs golfturnering i Rio i sommers, og selvom det var en stop oplevelse, så ser Kjeldsen gerne en ændring af formatet, når der igen er OL.
I Rio spillede man en 72-hullers slagspilsturnering over fire dage, hvilket langt fra fangede den almene sports-seers interesse. Det var kun de mest inkarnerede golffans, der fulgte med fra start til slut. Derfor mener Danmarks bedste golfspiller, at man skal overveje grundigt hvilket format man tager med til Tokyo i 2020.
– Man skal ende med en kamp mellem to spillere om en guldmedalje, og det skal være nemmere for folk udefra at få føling med, hvad golf er for noget, siger Kjeldsen ifølge TV2. – Man skulle nok lave noget hulspil eller gøre som i World Cup, som jeg vandt med Thorbjørn, og have deltagelse af tomands-hold.
Der er ingen tvivl om, at Søren Kjeldsen har en pointe. Også selvom han er voldsomt farvet af, at han netop har hjemtaget en af karrierens helt store triumfer ved World Cup of Golf, da han sammen med Thorbjørn Olesen satte nogle af verdens bedste golflande til vægs i et helt unik format.
Allerede inden turneringen i Rio var der kritik af måden man havde valgt at gennemføre turneringen, og sammenholdt med de mange afbud, der blev begrundet i frygt for Zika-virus, men som måske mest handlede om alt muligt andet, så blev det langt fra den tilbagekomst til OL, som golfsporten havde håbet på. Man har ét skud mere i bøssen inden pladsen ved OL skal til genovervejelse, så det er utvivlsomt tid til nytænkning.
Det internationale golfforbud har da også varslet, at man kigger på formatet, og så er det bare at håbe, at man kommer frem til en løsning, der kan promovere golfsporten, som det fantastisk spil, som vi jo allesammen ved at det er.