McIlroy: – Jeg kom til at hade ideen om OL

Rory McIlroyHan var et af de helt store navne på den bemærkelsesværdigt lange liste af topspillere, der sagde ‘nej tak’ til at deltage ved OL i Rio i sommers. Dengang var den officielle forklaring, at frygten for at Zika-virussen kunne få indflydelse på hans kommende familieliv, men efter et åbenhjertigt interview med irske Sunday Independent, ligger det klart, at McIlroy og OL aldrig bliver et godt makkerpar.
McIlroy fortalte avisen, at da det kom frem i 2009, at golfsporten igen ville komme på det olympiske program, satte det ham i en situation, hvor han blev nødt til at stille spørgsmålstegn ved hvem han selv var.
– Hvem er jeg? Hvor kommer jeg fra? Hvor ligger min loyalitet? Hvem skal jeg stille op for? Hvem vil jeg helst ikke skuffe. Jeg begyndte at hade ideen om OL. Og det gør jeg stadig. Jeg hadede OL for den position det satte mig i. Og uanset om det er rigtigt eller forkert, så er det sådan jeg har det, forklarer McIlroy i interviewet.
Rory McIlroy blev – som alle andre nordirske atleter – tvunget til at tage stilling til om de ville repræsentere Irland eller Storbritannien, da Nordirland ikke er et selvstændigt land i olympisk sammenhæng. Og det er altså dét valg, som skabte McIlroys antipati mod OL.
avondale15-287435Efter Justin Roses triumf i Rio sendte McIlroy ham en lykønskenede sms-besked, og Rose spurgte tilbage om ikke McIlroy følte sig ærgerlig over ikke at være der, men det var langt fra tilfældet.
– Jeg skrev tilbage, at hvis jeg havde stået på det podie og og hørt enten den irske eller den britiske nationalsang, så ville jeg have følt mig underligt til mode. Jeg kender ikke ordene til nogle af de sange – jeg har ikke et forhold til flagene. Jeg vil netop ikke have det til at handle om flag. Det er netop dét jeg prøvet at holde mig væk fra, sagde McIlroy.
Efter lange spekulationer endte McIlroy med at ville repræsentere Irland, men det blev altså ikke til deltagelse, da han i sidste ende trak sig fra legene. Og han føler ikke, at den manglende olympiske oplevelse sætter dybe spor.
– Det betyder ikke noget. Jeg kan ikke blive ophidset over det. Og det står folk frit for, at være uenige, lyder det fra McIlroy som igen i 2020 skal tage stilling til sit olympiske ståsted, når golf endnu engang er på programmet i Tokyo.
McIlroy spiller sin første turnering i 2017 i denne uge, hvor han er på startlisten i Sydafrika ved South African Open. En turnering, der kan følges på Viasat Golf og Viaplay. Sendetiderne kan som altid ses på vores tv-side.