Verdenseliten er klar i Arizona – Og C More sender live


Mens Søren Kjeldsen efter tre turneringer er taget retur til Danmark i to uger og Tiger Woods er i Dubai, har en lang række andre spillere fra den absolutte verdenselite valgt at stille op i Waste Management Phoenix Open, hvor PGA Touren gør stop i denne uge. C More Golf sender live fra hele turneringen torsdag – søndag.
I feltet er blandt andre Justin Thomas, verdens vel nok bedste spiller lige nu. Justin Thomas er pt. nummer 1 på FedEx-listen, selvom han i indeværende sæson kun har spillet fem turneringer. Men han har vundet de tre. Det er en helt utrolig start på sæsonen af den unge amerikaner. Hans talent er aldrig blevet betvivlet, men nu ser det endelig ud til at udfolde sig i den stærke konkurrence. Thomas har holdt to ugers velfortjent pause efter de to seneste sejre på Hawaii og må derfor formodes at møde op med stor lyst og motivation.
En stor del af verdenseliten stiller op i Waste Management Phoenix Open
Nummer 2 på Fed Ex-listen er Hideki Matsuyama. Og han stiller også til start, idet han skal forsøge at forsvare sejren fra 2016, hvor han vandt efter omspil mod Rickie Fowler. Netop Matsuyama er kommet lidt ned på jorden igen, efter den imponerende stime af sejre, han præsterede op til årsskiftet. Hans sidste to spillede turneringer har vist en mere menneskelig side af japaneren med en delt 27. og en delt 33. plads. Det bliver spændende at se, om han i denne uge kan komme tilbage i sporet af sejre. Der er dog så meget kvalitet i feltet, at det bestemt ikke bliver nogen nem opgave. Phil Mickelson, Jordan Spieth, Rickie Fowler, Matt Kuchar og Bubba Watson er bare nogen af de verdensnavne, der kan ses i det 132 mand store startfelt.
Det ikoniske 16. hul
TPC Scottsdale er som altid værtsbane for turneringen. En fantastisk golfbane, hvor specielt hul 16 altid er centrum. Over 20.000 entusiastiske tilskuere er der plads til ved 16. hul, og når der er fyldt op langs fairwayen og ved greenen, minder det mere om et fodboldstadion. Det er med andre ord et hul, der kan virke både motiverende og måske ikke mindst intimiderende på spillerne. Men til gengæld er det altid underholdende for fans og tv-seere. Hullet er et par 3 hul, hvor der ofte er præsteret fænomenale slag, og hvor der er opbygget massivt mange publikumspladser rundt om green. Der er blandt andet lavet otte holes in one på de 20 år turneringen, indtil videre er blevet spillet.
Tre mulige vindere:
Phil Mickelson (pt. nummer 20 på den officielle verdensrangliste)
Efter to operationer for navlebrok inden jul er Phil Mickelson godt i gang med at spille sig tilbage i form. Starten har været forbløffende god med to placeringer i top 21. Mickelson har nået en alder, (46), hvor det ikke længere er givet, der kommer flere sejre hans vej. Men sidste sæsons præstationer og starten på denne, har givet forhåbninger om, at vi ikke har set det sidste til Phils magi. Seneste sejr ligger dog helt tilbage i British Open i 2013, men Mickelson ser ud til at have stor glæde ved at være tilbage. Da fokus ligger mere på at finde skarpheden igen, og knap så meget på resultaterne, kan der meget vel komme et uventet skud på en sejr allerede nu.
Justin Thomas (pt. nummer 8 på den officielle verdensrangliste)
Amerikaneren kommer direkte fra sejre i Tournament of Champions og Sony Open. Ved specielt Sony Open var Justin Thomas i en klasse for sig med en samlet score på 27 under par og en sejr med syv slag ned til nummer 2. Yderligere gik han første runde i 59 slag. Justin Thomas er uden tvivl den spiller i verden, der har vist det højeste niveau i den første måned af 2017. Og det har samtidig sendt ham op som nummer otte i verden og nummer 1 på Fed Ex-listen. Han er nu endnu en spiller, der kan bejle til golftronen. Der er ingen vej udenom Justin Thomas som en mulig vinder igen i denne uge.
Harris English (pt. nummer 79 på den officielle verdensrangliste)
En spiller, der endnu ikke har fået nok ud af sit store potentiale. CV’et tæller kun to turneringssejre. English kan virkelig få det til at se let ud, når han er godt spillende. Og han kan i mine øjne sagtens være en spiller, som pludseligt for alvor bryder igennem. I sidste uges Farmers Insurance Championship var English flere gange oppe at snuse til toppen. Det endte med en respektabel placering som nummer 14 delt med blandt andet Phil Mickelson. Positive takter lagt sammen med sidste års tredjeplads i Waste Management Phoenix Open gør ham til en mulig vinder i denne uge.
SENDETIDER C MORE GOLF
C More Golf er med fra start til slut i Arizona
Featured Groups live:           Live sending:
Torsdag: kl. 15.15                   21.00 – 01.00
Fredag:   kl. 15.15                   21.00 – 01.00
Lørdag:   kl. 17.30                   19.00 – 00.00
Søndag:  kl. 17.30                   19.00 – 00.00
Af Jeppe Huldahl