Østens indtog i verdenstoppen

Japanske Hideki Matsuyama er aktuelt nr. fem på verdensranglisten

I de seneste par år har vi set flere og flere eksempler på, at mandlige spillere fra for eksempelvis Japan, Sydkorea og Kina har markeret sig i toppen af den globale golfscene. I sidste sæson på herrernes Europatour blev det til hele otte sejre til spillere fra Sydkorea (3), Kina (2), Japan (1), Thailand (1) og Taiwan (1).
Det tyder på, at der er en langt større bredde i disse lande nu fremfor bare 10-15 år siden. Tendensen lader til at fortsætte i år, idet sydkoreanske Jeunghun Wang så sent som i sidste uge vandt Commercial Bank Qatar Masters på Europatouren.
– Læs også: Wang vinder i Abu Dhabi
I top 100 på herrernes seneste verdensrangliste er der 11 spillere fra Asien fordelt på Sydkorea (5), Japan (4) og Thailand (2). Et sådant antal har vi generelt ikke tidligere set blandt de 100 bedste på herrersiden. En af forklaringerne er nok, at golfen år efter år bliver mere global orienteret, og idag har for eksempelvis Europatouren en lang række turneringer i bl.a. Kina som formentlig har været med til at øge interessen for golfsporten på disse breddegrader.
Den højst placeret asiatiske spiller er japanske Hideki Matsuyama, som ligger nummer fem efter et fantastisk efterår sidste år og en imponerende start på 2017 sæsonen. I de sidste ni turneringer på den globale golfscene er det blevet til fire sejre, to andenpladser, en femteplads og to “skuffende” resultater i form af en 27. og en 33. plads. I denne uge spiller Matsuyama med i Waste Management Phoenix Open på PGA Touren, og her ligger den velspillende japaner på en delt tredjeplads inden weekendens finalerunder. På en delt førsteplads ligger bl.a. sydkoreanske Byeong Hun An, mens Sung Kang, ligeledes fra Sydkorea, deler tredjepladsen med Matsuyama.
– Læs også: Tætpakket topfelt i Arizona
På kvindesiden har toppen af verdensgolfen i en årrække været domineret af spillere fra Østen, og på den seneste verdensrangliste er der hele syv asiatiske spillere blandt de ti bedste fordelt på Sydkorea (5), Kina (1) og Thailand (1). Om verdensgolfen fremover på herrersiden i samme grad vil blive domineret af spillere fra Asien må tiden vise, men det er i hvert fald en spændende udvikling, vi har kunne konstatere over de seneste par år.
Verdensranglisten, herrer
Verdensranglisten, damer