Regelændringer på vej – og de kan gøre spillet hurtigere!

Ifølge magasinet Golfweek har USGA og R&A angiveligt regelændringer i støbeskeen. Fælles for de mulige ændringer er, at de har til formål at gøre golfspillet hurtigere og enklere.

Fremover kan dommerne muligvis sidde roligt i sædet. Nye potentielle regelændringer lægger op til hurtigere og enklere spil.

Mange er enige om, at langsomt spil er et stort problem for golfsporten. Teetime har set nærmere på de mulige kommende regelændringer, som har til hensigt at gøre spillet hurtigere. Her er de fem potentielle ændringer: Forkortelse af tiden man må lede efter sin bold – fra 5 til 3 minutter, tilladelse til at reparere spikemærker på greens, tilladelse til at udføre et drop fra enhver højde, overvejende brug af røde pæle omkring vandhazarder, fjerne brug af køllelængder ved lempelse. Vi har givet vores bud på, hvorfor regelændringerne kan være med til at gøre golf hurtigere og dermed sjovere.
Første regelændring handler som nævnt om den tid en spiller må lede efter sin forsvundne bold. Ved at reducere tiden, kan en golfrunde naturligvis forkortes. Denne regel giver god mening – det hører alligevel til sjældenhederne at man finder sin bold, hvis den ikke dukker op inden for de første par minutter. Uanset om denne regel træder i kraft eller ej skal herfra lyde en opfordring om at overholde lede tiden – tag eksempelvis et stopur i brug. Hvad angår reparation af spikemærker på greens er det formegentlig en regel, der først og fremmest er tiltænkt professionelle golfspillere. Forhåbentlig vil ændringen ikke resultere i et tidskrævende overforbrug af pitchforken. I stedet kan man håbe at muligheden for disse reparationer resulterer i flere holede putts, hvilken må siges at være den sjoveste måde at reducere tid på!
 
Den tredje oplistede regel vil gøre det muligt at droppe sin bold fra enhver højde, og altså ikke nødvendigvis fra skulderhøjde. To umiddelbare fordele vil følge af, at droppet kan udføres fra en lavere højde. Først og fremmest vil det øge muligheden for at et drop fører til et godt lie. Derudover kan regelen også reducere spildtid. Formegentlig mindskes antallet af gange, hvor en bold skal droppes om som konsekvens af at den triller for langt væk fra punktet, hvor den først ramte jorden.
Fjerde regelændring omhandler brugen af pæle ved vandhazarder. Eftersom røde pæle giver flere og bedre muligheder for drop, vil et overvejende brug af røde pæle være kærkomment. At en spiller hovedsagelig skal forholde sig til én type hazardpæl, er en positiv forenkling af reglerne. Desuden vil det spare tid, da en spiller ikke er tvunget til at gå tilbage på linjen for at udføre sit drop, som de gule pæle kræver. Sidste regelændring omkring brugen af køllelængder ved lempelse er imidlertid svær at udtale sig om, da alternativet ikke er nævnt. Umiddelbart vil der være tid at hente ved ikke at skulle hive sin driver op for at udføre et drop.
Man forventer at USGA og R&A kan fortælle mere yderligere om regelændringerne til marts. Rygterne siger at reglerne tidligst vil træde i kraft i år 2019.