Matsuyama til tops i Arizona

Hideki Matsuyamas reaktion efter at have holet det afgørende put på fjerde omspilshul

Inden finalerunden af Waste Management Phoenix Open på PGA Touren førte sydkoreanske Byeong Hun An med et enkelt slag foran skotske Martin Laird og yderligere tre slag foran en kvintet, bl.a. den forsvarende mester Hideki Matsuyama. 25-årige An var på jagt efter sin første titel på PGA Touren, og det var første gang, at sydkoreaneren lå i spidsen efter 54 huller på den amerikanske tour.
Efter de første ni huller lignede det, at An havde kontrol over spillet og nerverne, idet føringen var udvidet til tre slag efter tre birdies og en enkelt bogey, og An var således -18 inden de sidste ni huller. Hideki Matsuyama havde sat et tidligt angreb ind og efter en eagle og en birdie, var den formstærke japaner -3 på forni og alene på andenpladsen. På bagni gik det dog galt for An, som lavede fire bogeys og faldt tilbage til en udelt sjetteplads i samlet -14.
Sidste år tabte Rickie Fowler et fire hullers omspil til Matsuyama, og den populære amerikaner blandende sig igen i år i topstriden. Fowler gik en pletfri 65’er (-6) efter bl.a. fire birdies på de sidste seks huller, hvilket gav et avancement til en delt fjerdeplads sammen med amerikanske J.J. Spahn (67 slag, -4) i scoren -15.
– Læs også: Tætpakket topfelt i Arizona
Sydafrikanske Louis Oosthuizen gik ligeledes en pletfri finalerunde i 65 slag (-6) og sluttede alene på tredjepladsen i -16. Denne score skulle vise sig lige akkurat ikke at være nok, idet to spillere sluttede et slag bedre, og således skulle der omspil til for at finde vinderen af Waste Management Phoenix Open 2017.
Webb Simpson gik dagens laveste runde i 64 slag (-7) bl.a. takket være tre birdies på de sidste fire huller og kom således til -17. Inden finalerunden lå Simpson på en delt 12. plads, men med sæsonens laveste runde sikrede US Open vinderen fra 2012 sig en plads i omspillet. Den forsvarende mester Matsuyama kom også til -17 efter en fejlfri runde i 66 slag (-5) efter en eagle og tre birdies. Verdensranglistens nr. fem havde faktisk chancen for at komme til -18 på både 16., 17. og 18. hul, men alle tre birdieputs fra ca. 6-7 meter sneg sig lige udenom.
Matsuyama og Simpson siger tak for en god fight efter omspillet, der sluttede på 17. green

Første omspilshul var 18. hul og her lavede både Simpson og Matsuyama en par efter at begge havde gode birdiemuligheder. Derfor måtte de tilbage og spille 18. hul igen. Matsuyama slog sit drive i fairwaybunker og kom ikke på green i to, men kom ind og i for sin par. Simpson udnyttede ikke sin birdiemulighed, og de to måtte således videre til 10. hul. Efter en tur i fairwaybunker for begge spillere blev det igen til to pars, og omspillet fortsatte på 17. hul.
Simpsons birdieput fra ca. otte meter sneg sig lige udenom, og da Matsuyama efterfølgende holede fra ca. fire meter var sejren i hus for japaneren, som dermed gentog sejren fra sidste år. Dermed er Matsuyama oppe på fem sejre på den globale golfscene siden oktober sidste år, hvilket må betegnes som ganske imponerende.
Årets udgave af Waste Management Phoenix Open blev i øvrigt overværet af imponerende 655.434 tilskuere, hvilket er rekord for turneringen. Alene på lørdagens tredje runde var der 204.906 tilskuere.
Waste Management Phoenix Open, leaderboard