Bryder Mickelson sin sejrstørke på Pebble Beach?

Mickelson har haft rigeligt at smile af i sin karriere, hvor det er blevet til 42 sejre på PGA Touren

Da Phil Mickelson vandt The Open på Muirfield i 2013 efter en fantastisk afslutning med fire birdies på de sidste seks huller, var der nok ikke mange, der forudså, at Mickelson primo 2017 stadig var på jagt efter sejr nr. 43 på PGA Touren. Triumfen på den berømte skotske linksbane var sejr nr. 42 for den populære amerikaner, men siden da har Mickelson altså ikke formået at vinde på PGA Touren.
Inden Mickelson vandt The Open i juli havde 2013 allerede budt på en række gode resultater inklusiv sejren i Waste Management Phoenix Open, hvor Mickelson i første runde var millimeter fra en runde i 59 slag. Desforuden havde Mickelson to anden- og tredjepladser på PGA Touren inden sejren i The Open.
2014 var derimod ikke et godt år for Mickelson, idet det blot blev til en enkelt top tre placering. Den kom til gengæld ved PGA Championship på Valhalla, hvor Mickelson sluttede alene på andenpladsen blot et enkelt slag efter Rory McIlroy. Det var ligeledes Mickelsons eneste top 10 placering i 2014 sæsonen. Mickelsons sejrsstime på PGA Touren helt tilbage fra 2004 blev dermed brudt.
– Læs også: Matsuyama til tops i Arizona
2015 sæsonen blev ikke meget bedre for Mickelson, hvor det kun blev til to top tre placeringer. Igen var det ved en major, at Mickelson fandt sit bedste spil frem. Desværre for Mickelson, så var Jorden Spieth i en klasse for sig, og vandt US Masters med fire slag foran Mickelson som delte andenpladsen med Justin Rose.
I 2016 begyndte Mickelson mere regelmæssigt at blande sig i toppen af leaderboardet. Det blev til fire top tre placeringer, og igen var Mickelson med helt fremme i en major. Efter en fantastisk dyst mod Henrik Stenson måtte Mickelson tage til takke med andenpladsen i The Open på Troon. Desuden blev det til andenpladser ved både AT&T Pebble Beach Pro-Am og FedEx St. Jude Classic.
Mickelson har vundet Pebble Beach Pro-Am hele fire gange

Indtil videre har Mickelson spillet fire turneringer på PGA Touren i 2017 sæsonen med en ottendeplads i Safeway Open som det bedste resultat. I de tre øvrige turneringer er Mickelson sluttet som hhv. nr. 21, 14 og 16, men har været noget længere fremme på leaderboardet i løbet af turneringerne. Senest i den forgange uge, hvor Mickelson efter ni huller af søndagens finalerunde af Waste Management Phoenix Open var med helt fremme på en delt tredjeplads og blot tre slag fra førstepladsen. En dårlig bagni kostede dog for Mickelson, men gode takter både med det lange spil og putteren var der massere af.
I denne uge spilles der Pebble Beach Pro-Am på PGA Touren, hvor Mickelson er at finde i feltet. Mickelson har vundet denne turnering hele fire gange, så i forhold til endelig at få sejr nr. 43, kunne Mickelson nok ikke have ønsket sig en bedre event.
C More Golf sender direkte alle fire dage, og sendetiderne kan som altid ses på vores TV-side.
Phil Mickelson, PGA Tour resultater