Zanotti, Kuala Lumpur og statistikken

Zanotti fejrede sejren i Malaysia med “a winning selfie”.

Da Fabrizio Zanotti igår vandt Maybank Championship på Europatouren med en afsluttende bogeyfri runde i 63 slag (-9), var det Zanottis anden sejr på Europatouren i hans turnering nr. 241. Den første sejr kom tilbage i 2014 ved BMW International Open. Med sejren hopper 33-årige Zanotti op på andenpladsen på Race to Dubai og ind i top 100 på verdensranglisten.
Men hvordan blev sejren grundlagt for paraguaneren, som inden søndagens runde var noteret for 745 runder på Europatouren, men som kun en gang tidligere havde præsteret en runde i 63 slag? Teetime.dk har set nærmere på, hvorledes Zanotti klarede sig i de forskeligge statistiske kategorier blandt de 69 spillere som klarede cuttet i Kuala Lumpur.
Mest bemærkelsesværdigt er det nok, at Zanotti ikke sluttede blandt de ti bedste i nogle af kategorierne. Zanottis højeste placering var en 16. plads i “Putts per Round” med 28,5 puts i gennemsnit pr. runde. Dog var Zanotti den spiller, der ramte flest greens under regulation dvs. hvor man kan to-putte for birdie. Hele ni gange havde Zanotti et put for eagle i løbet af de fire runder i Malaysia, og på 72. hul lykkedes det da også for Zanotti at hole det afgørende put for netop en eagle, og dermed var sejren i hus.
– Læs også: Overraskende vinder af Maybank Championship
Zanotti lavede kun fire bogeys i turneringen, og den stabilitet var selvfølgelig også medvirkende til, at Zanotti vandt turneringen. Til sammenligning lavede østrigske Bernd Wiesberger, som sluttede alene på tredjepladsen to slag efter Zanotti, derimod 10 bogeys og selvom østrigeren lavede hele 25 birdies og en eagle, var det altså ikke nok til at løbe med sejren.
Lucas Bjerregaard og Lasse Jensen klarede begge cuttet, men uden at blande sig i topstriden. Rent statistisk lå Lucas Bjerregaard bedst til med en 6. plads i “Driving distance” med 315,6 yards og en 13. plads i kategorien “Greens in Regulation” med en træfsikkerhed på 77,8%. I de to puttekategorier sluttede Bjerregaard dog som hhv. nr. 46 og nr. 59, hvilket nok er en del af forklaringen på, hvorfor den langtslående nordjyde ikke sluttede højere oppe på leaderboardet i Malaysia.
I næste uge gælder det ISPS Handa World Super 6 i Perth, Australien, hvor Thorbjørn Olesen og Lasse Jensen er at finde i feltet, mens Alex Noren er turneringens bedst placeret spiller på verdensranglisten i form af en aktuel 11. plads.
Maybank Championship, statistik