Dustin Johnson og Riviera

DJ vandt sidste sæson sin første major, idet amerikaneren strøg til tops ved U.S. Open på Oakmont Country Club

Dustin Johnson, også kendt som DJ, ligger aktuelt nr. tre på verdensranglisten og har fået en udmærket start på 2017 sæsonen. Den langslående amerikaner har spillet fire turneringer på PGA Touren, og det er blevet til to top 10 placeringer. Sæsonens bedste resultat på PGA Touren kom i sidste uge, hvor DJ blev nr. tre ved AT&T Pebble Beach Pro-Am.
Derudover havde DJ en vellykket optræden på Europatouren i januar, da han blev nr. to ved Abu Dhabi HSBC Championship, blot et slag efter Tommy Fleetwood.
Oven på sidste sæson, hvor DJ vandt tre gange på PGA Touren, heriblandt sin første majorsejr i form af U.S. Open, så var der forud for sæsonen meget høje forventninger til den 32-årige amerikaner. Og med tanke på de imponerende præstationer i år af for eksempelvis Justin Thomas (tre sejre), Hideki Matsuyama (to sejre) og Jordan Spieth (en sejr), så er presset nok ikke blevet mindre på DJ.
– Læs også: Jordan Spieth vinder AT&T Pebble Beach Pro-Am
Derfor er DJ nok ganske godt tilfreds med timingen af dette års Genesis Open som spilles på den ikoniske Riviera bane i Los Angeles. Her har DJ nemlig leveret en stribe af topresultater, og kigger vi på de sidste tre sæsoner, så er DJ sluttet som nr. to (2014), delt nr. to efter et tabt omspil (2015) og nr. fire (2016). I både 2014 og 2016 var det Bubba Watson der løb med sejren, men begge gange har DJ været tæt på, idet han i 2014 blot var to slag efter Bubba, mens DJ manglede tre slag sidste år.
I både 2014 og 2015 var Riviera banen den sværeste par 71 bane på PGA Touren i forhold til par. Og målt på, hvor tæt spillerne i gennemsnit kommer på hullet i sine approach slag (“proximity-to-the-hole”), så var Riviera banen sidste år femtesværest på PGA Touren. Og med en forventet hastighed på greens på 12,5 fod på stimpmeteren, venter der spillerne en udfordrende bane i Los Angeles.
Med DJ’s tredjeplads fra sidste uges AT&T Pebble Beach Pro-Am og de gode resultater fra Riviera banen in mente, så synes der at være en god mulighed for, at DJ i denne uge vinder karrierens 13. sejr på PGA Touren.
Udover DJ tæller feltet til Genesis Open en lang række prominente navne såsom Hideki Matsuyama, Jordan Spieth, Bubba Watson, Sergio Garcia, Phil Mickelson, Justin Rose, Adam Scott og ikke mindst danske Søren Kjeldsen som skal forsøge at klare sit første cut som fuldgyldig medlem af PGA Touren. Genesis Open kan ses direkte på C More Golf, og sendetiderne kan som altid ses på vores TV-side.
Dustin Johnson, PGA Tour resultater