Thorbjørn fint fra start ved Super 6 trods dobbeltbogey

Der er meget man skal holde øje med ved denne uges ISPS Handa World Super 6 Perth, hvor Europatouren for første gang prøver kræfter med det innovative ‘Super 6’ format.
De 156 startende spillere kæmper om at komme i top-65 og lige efter de to første runder, for at klare cuttet. Det er der ikke meget nyt over. Men efter tredje runde sker der ting og sager. De bedste 24 spillere efter 54 huller, går videre til søndagens matchplay, der afvikles via små matcher over seks huller.
De øverste otte på leaderboardet efter tredje runde får en billet direkte i 1/8-finalen som seedede, imens de øvrige 16 skal spille mod hinanden over seks hullers matchplay, hvor de otte vindere så skal møde de otte seedede spillere i næste runde. Er flere spillere lige i kampen om at komme ind i top-24 efter tredje runde, bliver der spillet omspil mellem disse lørdag for at finde søndagens matchplay-deltagere.
Når de otte seedede og otte useedede spillere har udkæmpet deres seks-hullers matcher, står man tilbage med otte spillere, der er klar til kvartfinalen. Her går vinderne til semifinalen imens taberne skal kæmpe om 8. til 5. pladsen. Efter semfinalen er der henholdsvis en match om tredjepladsen og en finale.
Skulle en 6-hullers match ende lige, har man designet et specielt 90 meter langt omspilshul, der kommer i brug. Her skal spillerne forsætte spil indtil en vinder er fundet.
Efter torsdagens første runde har Thorbjørn Olesen, der vandt turneringen i 2015 i dens traditionelle format, placeret sig på en 43. plads i -2. Det er dog et tætpakket leaderboard, og Thorbjørn har bare to slag op til det der lige nu er top-24. En ærgerlig dobbeltbogey på andet hul kostede, men fire birdies fordelt på runden giver grobund for optimisme inden morgendagens anden runde.

Også Lasse Jensen er med i Perth, og også han måtte notere en dobbeltbogey på kortet under første runde, hvor han alt i alt kom rundt i par, hvilket placerer ham på en delt 79. plads.
Føringen i Australien deles af Brett Rumford og Mark Foster, der begge var rundt i -6 torsdag. Bag dem ligger 10 spillere på den delte tredjeplads i -5 imens yderligere 11 spillere er i -4.
Viasat Golf og Viaplay sender direkte fra Super 6 turneringen hele ugen. Sendetiderne kan ses på Teetimes tv-side.
ISPS Handa World Super 6 Perth, leaderboard