Tæt kamp om førstepladsen

Det er tæt i topen af verdensranglisten som aktuelt toppes af Jason Day

Australske Jason Day har ligget nummer et på verdensranglisten de sidste 47 uger, men Day kan miste førstepladsen efter denne uges PGA Tour turnering som er Genesis Open på den ikoniske Riviera bane i Los Angeles.
Stillingen på verdensranglisten er utrolig tæt blandt de seks første, hvor der kun er en forskel på 1,39 point mellem Jason Day og Jordan Spieth. Efter sejren i sidste uges AT&T Pebble Beach Pro-Am er Spieth kommet tættere på at tilbageerobre førstepladsen, men Spieth kan selv ikke med en sejr i Genesis Open indhente Day i denne uge.
– Læs også: Spieth vinder AT&T Pebble Beach Pro-Am
Rory McIlroy og Henrik Stenson som aktuelt ligger henholdsvis nr. to og nr. fire spiller ikke i denne uge, og kan dermed heller ikke overtage førstepladsen i denne omgang.
Derimod er verdensranglistens nr. tre og nr. fem, Dustin Johnson og Hideki Matsuyama, begge til start i Los Angeles i denne uge, og kan med en sejr frastøde Jason Day fra tronen.
Vinder Johnson turneringen, må Day ikke slutte dårligere end delt nr. tre med to andre spillere. Vinder Matsuyama, så skal Day slutte i top 24 for at bevare førstepladsen.
Med tanke på, at japanske Matsuyama har vundet fem af sine seneste ni turneringer på den globale golfscene, og at Johnson har en imponerende historik på netop Riviera banen, så er det ikke utænkeligt, at Day får brug for lommeregneren søndag eftermiddag i Los Angeles.
Genesis Open kan følges direkte på C More Golf, og dækningen starter allerede idag kl. 15:30, og hele ugens sendetider kan som altid ses på vores TV-side.
Verdensranglisten