Kjeldsen får dårlig start på Riviera

Søren Kjeldsen forsøger sig i denne sæson på PGA Touren

Efter en mindre god start på Søren Kjeldsens PGA Tour eventyr, skulle den 41-årige dansker i denne uge ved Genesis Open i Los Angeles forsøge at klare sit første cut på den amerikanske tour som fuldgyldig medlem. Desværre fik Kjeldsen ikke en god start på turneringen, idet danskeren var rundt i 74 slag (+3) og ligger dermed i den tunge ende af feltet på en delt 120. plads.
Det så ellers længe godt ud for Søren Kjeldsen på den berømte Riviera bane (introduktion til banen kan ses i nedenstående video). Danskeren startede sin runde på 10. tee, og på de første 15 huller blev det til 14 pars og en birdie, men på både 7. og 9. hul lavede Kjeldsen dobbeltbogey. Dermed blev en god åbningsrunde lige pludselig forvandlet til en runde i tre over par. Begge gange havnede Kjeldsen i en fairway bunker i sit drive, og var først på green i fire slag på 7. hul, mens det blev til et ærgerligt tre-put fra ca. 4 meter på 9. hul og en resulterende dobbeltbogey.
– Læs også: Dustin Johnson og Riviera
Som bekendt er marginalerne ofte små i golf, og det tyder på, at Kjeldsen på de sidste par huller blev maksimalt straffet efter et par løse slag. Skal Kjeldsen være med i weekenden, skal der nok en lav runde til på fredagens runde, idet Kjeldsen aktuelt ligger ca. 3-4 slag fra cutgrænsen.
Sam Saunders er stadig på jagt efter sin første PGA Tour sejr

1. runde af Genesis Open blev ikke færdigspillet, idet starten blev udskudt pga. tåge. Aktuelt føres turneringen af amerikanske Sam Saunders som var rundt i 64 slag (-7). Saunders har ikke tidligere vundet på PGA Touren, og er nok mest kendt for at være barnebarn af legendariske Arnold Palmer, som i øvrigt vandt L.A. Open (som turneringen tidligere hed) hele tre gange tilbage i 60’erne.
På en delt andenplads ligger en af turneringens forhåndsfavoritter, amerikanske Dustin Johnson, som var rundt i 66 slag (-5), mens publikumsfavoritten Phil Mickelson ligger på en delt syvendeplads i -4 efter en 67’er.
Som omtalt igår på teetime.dk så er førstepladsen på verdensranglisten i spil i denne uge. Det kræver som minimum, at enten Dustin Johnson eller Hideki Matsuyama vinder Genesis Open. Matsuyama er -1 efter 16 huller, mens Jason Day, som aktuelt topper listen, er i par efter 16 huller.
Turneringen kan som altid følges direkte på C More Golf, og sendetiderne kan ses på vores TV-side.
Genesis Open, leaderboard