Thorbjørn ind i top-10 og på vej mod matchplay

Thorbjørn Olesen holdt sig ude af de store problemer og præsterede til gengæld masser af birdies og en enkelt eagle, og rykkede dermed ind i top-10 ved ISPS Handa World Super 6 Perth, der er den første turnering af sin slags. Dermed klarer Thorbjørn Olesen ikke alene cuttet til lørdag, men ligger også lunt i svinget til at blive en af de 24 spillere, der går videre til matchplay-delen af turneringen søndag.
Som nævnt tidligere her på siden, skal de resterende 67 spillere nu kæmpe om at komme i top-24 efter tredje runde. De øverste otte på leaderboardet efter tredje runde får en billet direkte i 1/8-finalen som seedede, imens de øvrige 16 skal spille mod hinanden over seks hullers matchplay, hvor de otte vindere så skal møde de otte seedede spillere i næste runde. Er flere spillere lige i kampen om at komme ind i top-24 efter tredje runde, bliver der spillet omspil mellem disse lørdag for at finde søndagens matchplay-deltagere.
Når de otte seedede og otte useedede spillere har udkæmpet deres seks-hullers matcher, står man tilbage med otte spillere, der er klar til kvartfinalen. Her går vinderne til semifinalen imens taberne skal kæmpe om 8. til 5. pladsen. Efter semfinalen er der henholdsvis en match om tredjepladsen og en finale.
Skulle en 6-hullers match ende lige, har man designet et specielt 90 meter langt omspilshul, der kommer i brug. Her skal spillerne forsætte spil indtil en vinder er fundet.
Thorbjørn Olesen deler som nævnt 10. pladsen i -7 samlet, men det er tæt i toppen af leaderboardet, og ligesom der er to slag til top-5, så er der også kun to slag ned til en placering udenfor top-24. Dermed er endnu en god runde lørdag kravet, hvis danskeren skal være en del af den historiske afslutning på turneringen.
Lasse Jensen får desværre ikke chancen for videre avancement i Perth, da hans runde i -1 ikke var nok til et klaret cut. Lasse manglede blot et enkelt slag, men må altså nøjes med at se på fra sidelinjen, når hans landsmand Thorbjørn Olesen forsvarer de danske farver videre i turneringen.
De tre australiere Brett Rumford, David Bransdon og Steven Jeffress indtager henholdsvis første-, anden- og tredjepladsen. Rumford fører i -13 imens Bransdon (-11) og Jeffress (-10) ligger lige hælene. Yderligere 10 australske spillere er lige nu i top-24, og det tegner altså til at blive en stor weekend for de lokale helte. Forhåbentligt kan Thorbjørn Olesen dog slå skår i begejstringen med endnu en stor præstation ved tuneringen som han vandt i 2015.
Viasat Golf og Viaplay sender direkte fra turneringen hele weekenden. Sendetiderne kan ses på vores TV-side.
ISPS Handa World Super 6 Perth, leaderboard

Tidligere artikelKjeldsen får dårlig start på Riviera
Næste artikelTæt kamp om førstepladsen