Dustin Johnson ny verdensetter

DJ lader sig hylde efter sin 13. sejr på PGA Touren

Inden sidste runde af Genesis Open på Riviera Country Club i Los Angeles på PGA Touren havde Dustin Johnson chancen for at overtage førstepladsen på verdensranglisten. Det krævede blot en sejr, og med en føring på seks slag inden de sidste 18 huller lignede det et meget realistisk scenarie.
Den 32-årige amerikaner svigtede da heller ikke, idet Johnson fortsatte det stabile spil. Med tre birdies på de første seks huller kom DJ til -20 og lagde yderligere afstand til de nærmeste forfølgere. Trods tre bogeys på de sidste 10 huller var DJ’s 13. sejr på PGA Touren aldrig i fare. Efter en afsluttende runde i 71 slag (par) lød vinderscoren til slut på -17 og dermed en vindermargin på fem slag.
– Jeg drivede bolden rigtig godt hele ugen, og det var meget vigtigt. Jeg var aldrig rigtig i problemer og lavede derfor meget få bogeys. Til sidst kom der et par bogeys, men så længe jeg ikke lavede noge store fejl, ville sejren være i hus, sagde Dustin Johnson efter runden til amerikansk tv.
– Læs også: Dustin Johnson og Riviera
Andenpladsen i -11 blev delt af belgiske Thomas Pieters og amerikanske Scott Brown. Pieters stod for finalerundens laveste score, idet den unge belgier var rundt i en imponerende bogeyfri 63’er (-8).
Med sejren i Los Angeles forlængede Dustin Johnson sin sejrsstime til 10 sæsoner på PGA Touren. Det er historisk set kun overgået af så prominente navne som Arnold Palmer (17), Jack Nicklaus (17) og Tiger Woods (14). DJ’s første sejr daterer sig således tilbage til 2008, hvor DJ vandt Turning Stone Resort Championship med et enkelt slag foran australske Robert Allenby takket være to afsluttende birdies.
Den nye verdensetter havde overskud til en high five under søndagens finalerunde

Når verdensranglisten opdateres mandag, vil det således være med en ny nr. et. Jason Day må afgive pladsen til Dustion Johnson, som dermed bliver den 20. spiller i historien til at indtage førstepladsen siden verdensranglisten blev indført i 1986. Tiger Woods topper listen i forhold til flest uger som nummer et med utrolige 683 uger, mens Tom Lehman tilbage i 1997 havde en enkelt uge som verdens bedste spiller.
Tidligere på ugen annoncerede Dustin Johnson, at han sammen med sin kone, Paulina Gretzky, venter sit barn nr. to, så alt i alt må det betegnes som en særdeles god uge for den langtslående amerikaner.
Genesis Open, leaderboard