Jeff 'Winthersk' og Morten 'Ørumsk' start på våd Joburg Open

De to danske deltagere ved denne uges Europatour-turnering Joburg Open, nåede begge i klubhuset inden spillet blev afbrudt midt på eftermiddagen, da den gennemblødte bane ganske enkelt ikke kunne holde til mere.
Flere dages konstant regn, der blandt andet har medført aflysning af pro-am’en tirsdag, har sat sine præg på den smukke bane, og kun en imponerende indsats af greenkeeper-staben muliggjorde, at spillerne kunne komme fra land torsdag. Regnen fortsatte dog, og til sidst måtte arrangørerne trække stikket på første runde.
Den oftest stabile Jeff Winther havde en meget ‘Winthersk’ runde, der bød på 16 pars og to birdies på East Course, der er den sværeste af de to baner, der spilles på i denne uge. Samme udfordring stod Morten Ørum Madsen også overfor, og han præsterede også en runde, der passer meget godt til sin normale spillestil. Winther ligger på en delt 46. plads inden morgendagens runde på West Course.
Silkeborg-spilleren åbnede med en bogey og en dobbeltbogey på de første tre huller, og lå langt tilbage i feltet. Så blev det til fire imponerende birdies midt på runden, og et avancement til den sjove ende af feltet, inden ‘MØM’ lukkede med to bogeys og altså endte i +1 samlet, hvilket rækker til en delt 138. plads.
Turneringen føres af amerikanske Paul Peterson, der med hele ni birdies uden modregning har lagt sig to slag foran en engelsk duo bestående af Aaron Rai og Paul Waring, der begge er i -7.
Viasat Golf og Viaplay sender direkte fra Sydafrika resten af ugen, og sendetiderne kan som altid ses på vores TV-oversigt.
Joburg Open, leaderboard