Nu kommer foråret – og de nye golfregler!

Skal det være muligt at putte på green, mens flaget stadig står i hullet?

USGA og R&A har i dag offentliggjort omfattende materiale, angående modernisering af golfspillets regler. Bevæggrunden er, at de nuværende regler er for komplicerede. Spillet skal være enklere og hurtigere – for amatører og professionelle.
For en måned siden varslede vi her på Teetime, at USGA og R&A var undervejs med et udspil til en markant modernisering af golfreglerne. I dag er et samlet forslag publiceret. Ordet udspil skal i denne sammenhæng forstås bogstaveligt. De to involverede forbund opfordrer til feedback, fra ganske almindelige amatørgolfspillere. Feedbacken kan udføres gennem en spørgeskemaundersøgelse indtil ultimo august 2017.
Giv din feedback her!
Udover tilbagemeldinger fra almindelige klubgolfere, er USGA og R&A desuden i dialog med diverse professionelle tours. Flere pro-spillere fortæller, at de ofte tilkalder dommerne til simple drops, fordi de er i tvivl om hvilken regel, der kan/skal anvendes. Selv de professionelle ønsker altså simplere regler!
Regelændringerne er omfattende og berører mange af spillets facetter, hvorfor vi i denne artikel ikke vil behandle dem alle. Vi har dog spalteplads til at berøre et par af forslagene: Tilladelse til at ’grounde’ og fjerne løse naturgenstande i hazarder. Det vil dog ikke blive tilladt at ’grounde’ i bunkers. Hermed vil det altså blive muligt at flytte blade, grene og lignende fra en hazard.
Læs også: Regelændringer på vej – og de kan gøre spillet hurtigere!
Derudover går et andet forslag på, at man fremover må putte med flaget i hullet. En yderligere ændring er, at køllelængder ved drop erstattes af metriske måleafstande. Således vil én køllelængde for fremtiden erstattes af en længde på 50 cm og to køllelængder ændres til ca. 2 meter. Herefter vil droppet kunne udføres fra enhver højde, altså potentielt blot få centimeter over græsoverfladen.
Hurtigere spil vil også blive forsøgt fremprovokeret gennem små regelfornyelser. Blandt andet vil det blive nemmere at ’spille uden for tur’ – og altså slå sit slag, når man er klar. Derudover eksperimenteres med et nyt slagspilsformat, hvor man eksempelvis max må præstere en triple bogey – ellers skal bolden samles op. Loftet for antal slag, på hvert hul, kan variere fra turnering til turnering.
Gå på opdagelse på USGA og R&A’s hjemmesider og lær meget mere om de nye omfattende forslag til regelændringer. Der er produceret både tekst- og videomateriale.
Reglerne forventes at være klar til spil i januar 2019.
USGA R&A
Her er en af videoerne produceret om de mange mulige regelændringer.