Nanna med fremme i USA

Nanna jagter i denne sæson et kort til LPGA Touren

I denne uge indleder Symetra Touren 2017 sæsonen med Florida’s Natural Charity Classic, hvor Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Larsen er til start. Symetra Touren er kvindernes svar på herrernes Web.com Tour, og ved sæsonens udgang får de ti øverste på Order of Merit adgang til LPGA Touren i næste sæson.
Inden turneringen lignede 22-årige Nanna et godt bud på et topresultat i kraft af sin fornemme placering som nr. 69 på kvindernes verdensrangliste, og den flotte andenplads på LPGA Touren ved ISPS Handa Women’s Australian Open i sidste måned. Det var i øvrigt Nannas første optræden i en LPGA turnering, hvilket blot gør præstationen endnu mere imponerende.
Nanna fik da også en rigtig god start i Florida, idet første runde blev tilbagelagt i 70 slag (-2) og dermed en delt sjetteplads. Nanna startede på 10. hul og lagde ud med en birdie som dog blev fulgt af bogeys på 12. og 16. hul. Via en birdie på 18. hul rundede Nanna bagni i par, og på forni blev det til birdies på 1. og 3. hul og dermed en runde i to slag under par. Nanna er noteret for 6/13 fairways og 12/18 greens, så det tyder på, at spillet var nogenlunde stabilt.
– Læs også: Imponerende resultat af Nanna Koerstz Madsen på LPGA Touren
Nicole kunne ikke helt matche Nannas runde, men fik en udmærket start på turneringen med en runde i 73 slag (+1). Det placerer Nicole på en delt 39. plads og et slag på den rigtige side af cuttet. Nicole startede også på bagni, hvor det blev til en birdie på 12. hul og en bogey på 13. hul. På forni blev det til to bogeys og en enkelt bogey for den 23-årige dansker, og således en samlet score i plus en. Rent statistisk så var der ikke stor forskel på danskernes runder, idet Nicole ramte 8/13 fairways og 11/18 greens. Begge brugte i øvrigt 30 puts på første runde.
Turneringen føres af Olivia Jordan-Higgins som var rundt i 66 slag (-6) på første runde bl.a takket være hele otte birdies på de sidste 15 huller. Olivia ramte 11/13 fairways, 15/18 greens og brugte 28 puts, så det må betegnes som en ganske solid runde golf. Efter rundede tweetede Olivia: “Fun start to the year! 8 birdies to finish at 6 under for the day”.
Turneringen i Florida afvikles over 54 huller, og der er cut efter lørdagens runde, hvor top 60 avancerer til søndagens afsluttende 18 huller.
Florida’s Natural Charity Classic, leaderboard