Afbud fra Rose og Stenson sender Kjeldsen til WGC Match Play

Justin Rose og Henrik Stenson har haft stor succes som makkerpar ved Ryder Cup, men i næste uge har de begge fravalgt WGC Matchplay

Om to uger spilles årets anden WGC-turnering, når matchplay-udgaven løber af stablen i Texas. Her er verdens 64 bedste inviteret med til det altid spændende format, og selvom Søren Kjeldsen med sin aktuelle 66. plads på verdensranglisten ikke var garanteret en plads, så tyder alt dog på, at der bliver plads til danskeren.
Flere af verdens bedste spillere fravælger nemlig den ellers både point- og pengestærke turnering, som ligger to uger før årets første majorturnering – The Masters på Ausgusta National.
Justin Rose kalder selv sit afbud for ‘en svær beslutning’, men mener ikke at hans Masters-forberedelse vil have bedre af en 72 hullers slagspilsturnering, og har derfor valgt at spille Shell Houston Open ugen op til Masters i stedet.
– Matchplay er et sjovt format, men det er uforudsigeligt, og jeg vil hellere være garanteret 72 hullers golf som forberedelse til at gøre det godt på Augusta, sagde Rose i et interview med Golf World.
Heller ikke Roses gode ven og mangeårige Ryder Cup kollega Henrik Stenson tager turen til Texas næste uge. Svenskeren har ikke deltager ved WGC Match Play siden man indførte gruppespil i 2015, og det ændrer sig heller ikke i år.
Dermed rykkes kvalifikationsgrænsen til verdensranglistens 66. plads, der altså i øjeblikket indtages af Søren Kjeldsen. Og da alt også tyder på at Rickie Fowler og Adam Scott sidder over i næste uge, så vil en hæderligt resultat i denne uges Valspar Championship – som Kjeldsen også er på vej i mod – være nok til at komme med til Texas for Kjeldsen.