Ny træner i Skjoldenæsholm Golfklub: Træn lidt mere!

Ifølge Jens Ole Kristensen vil man opnå stor fremgang i sin golf med en relativ lille træningsindsats

Teetime vil i den kommende tid sætte fokus på træning, da sæsonstarten så småt nærmer sig i takt med det gradvist bedre vejr. Vi har taget en snak med nyudnævnte cheftræner i Skjoldenæsholm Golfklub, Jens Ole Kristensen, for blandt andet at høre, hvad han mener om træningskulturen blandt amatørgolfspiller.
I Skjoldenæsholm Golfklub vil medlemmer og gæster fremover få glæden af den erfarende protræner kaldet ”Sving-doktoren” med det borgerlige navn Jens Ole Kristensen. I klubben vil der blive istandsat et træningsstudie, ekviperet med moderne træningsudstyr, for at skabe rammerne om målrettet og professionel træning. I denne anledning har vi spurgt Jens Ole Kristensen hvad han synes om klubgolferes prioritering mellem træning og regulært spil:
”Jeg synes at der er alt for mange klubgolfere der spiller for meget og træner for lidt.
Hvis de bare brugte 10-20% af deres tid på lidt træning, ville de forbedre deres resultat betragteligt
Mange tror at de skal træne meget for at blive bedre og det er bestemt ikke min erfaring.
Hvis de så oven i købet brugte lidt tid og penge på en PGA pro kommer resultaterne meget hurtigt. Det er sjovere at lave 36 point end 28”.
– Hvor vigtigt er det at træne alle golfspillets facetter?
 ”Jeg har den holdning at når man træner skal man træne alle facetter af spillet. Start med at lave en lyn evaluering af dit spil og det du er dårligst til træner du 50% af din træningstid, og resten af tiden bruge du på alt det andet. Det behøver ikke at tage mere end 20-30 minutter i alt.
Det giver ikke mening at blive god til dele af spillet, for så at blive dårligere til de facetter man ikke træner. Træn alle facetter af spillet.
 – Specielt det korte spil fra 20-60 meter”
– Er der nogle dele af spillet som ifølge dig, hos amatørspillere, trænger til mere træning end andre?
Jens Ole Kristensen

 ”Stort set alle klubgolfere træner mest i det lange spil, fordi de synes at der har de flest udfordringer. Men faktisk er det de korte slag 20-60 meter der koster flest point. Jeg ser hver gang jeg afholder Golfskoler, hvor jeg spiller med mine kunder, hvordan de smider point væk ved ikke at mestre selv de mest simple indspil. Det kan læres og forbedres på meget kort tid.
Det tager 10 gange så lang tid at lære at slå 20 meter længere med Driveren ! (…)”.
 Således må man forstå at der findes en tendens hvor ’det korte spil’ ikke får nok opmærksomhed. Jens Ole Kristensen mener, at selv en lille forøgelse af træning inden for især chip/pitch kategorien hurtigt kan føre mærkbare, positive resultater med sig. Et andet godt tip fra ”Sving-doktoren” er at spille nogle runder uden et scorekort i lommen. På den måde kan der fokuseres på selve processen i stedet for resultatet. Eksempelvis kan man øve sig i, at slå de slag som banen ”kræver”, og ikke blot dem man føler sig mest tryg ved.
Skjoldenæsholm Golfklub har lokket mange nye medlemmer til gennem det såkaldte tiltag ’Gratis Golf’. Da vi spurgte Jens Ole Kristensen om håndteringen af nye medlemmer svarede han således:
Jeg tror at det er UFATTELIGT vigtigt at klubberne bliver gode til at tage de nye medlemmer i hånden de første 1-2 år. Træneren skal selvfølgelig ind over dette arrangement med undervisningen, men det er vigtigt at der er nogle frivillige der kan tage de nye medlemmer med på banen og får skabt et netværk for dem. Så har de lyst til at blive ved med at spille Golf og det vil vi vel alle sammen gerne have. Skjoldenæsholm har et rigtig godt netværk af frivillige, som hjælper til på denne front, derfor har de også succes med at erhverve medlemmer igennem Gratis Golf.”
Netop opfordringen til det frivillige engagement, og fordrende netværk lader vi være den afsluttende pointe. Som indledningsvis nævnt vil temaet træning op til sæsonstart fylde i Teetime’s spalter.
Jens Ole Kristensen er ny træner hos Skjoldenæsholm