C More Golf sender fra Puerto Rico Open

Thorbjørn Olesen er med i Puerto Rico på en sponsor-invitation

Verdenstoppen er i denne uge i Austin, Texas, for at finde vinderen af WGC Dell Technologies Match Play. Det giver plads i forreste række til en del lidt mere ukendte spillere på PGA Touren i Puerto Rico Open. Det er langt fra den mest prestigefyldte turnering i år, og heller ikke den mest pengestærke. Men at den er attraktiv understreges af, at vinderen af turneringen opnår fulde spillerettigheder indtil slutningen af 2018 på US PGA. Det alene gør, at der bestemt er noget at spille for – og følge med i allerede fra på torsdag på C More Golf.
Thorbjørn Olesen havde ikke en mindeværdig uge på Bay Hill i sidste uges Arnold Palmer Invitational. Hul 11 slukkede endegyldigt håbet om at lave et godt resultat, og seks over par på det hul alene over de to første runder betød, at der ikke blev mere golf for Thorbjørn i den omgang. Lidt overraskende fortsætter Thorbjørn til Puerto Rico for at spille Puerto Rico Open, og forhåbentlig få gang i karrieren på den amerikanske tour. Top 64 på verdensranglisten kvalificerede sig til Match Play i Texas. Det lykkedes lige præcis ikke for Olesen, da han var nummer 80 på skæringsdatoen. Det betyder så til gengæld, at han er blandt de bedst placerede spillere i feltet i Puerto Rico, og derfor altså må regnes blandt favoritterne til at løbe med sejren.
Golf er svært at spå om, og en god placering på en verdensrangliste giver naturligvis ikke nogen særlig fordel. Men der kan ikke være mange, der betvivler Thorbjørns evner på en golfbane, og hvis han rammer niveau, bliver han som altid svær at slå.
Ian Poulter, som sidste år blev nummer tre i Puerto Rico, stiller også til start igen i år. Poulter spiller på en “medical exemption”, og ud af de ti turneringer han er blevet tildelt, har han nu kun tre tilbage til at skrabe 144.669 dollars sammen, så han igen får fulde spillerettigheder til PGA Touren. Spillet har længe set fint ud, men resultatet der endegyldigt får tjent de nødvendige dollars, er endnu ikke kommet. Presset er derfor efterhånden stort på den rutinerede englænder.
Sidste års vinder, Tony Finau, er derimod ikke tilbage for at forsvare titlen i den 10. udgave af Puerto Rico Open. Finau er i skrivende stund første reserve til Match Play turneringen i Texas, og har i stedet besluttet sig for at stå standby til den, i tilfælde af at en spiller skulle trække sig i sidste øjeblik.
Tre mulige vindere
Wesley Bryan (verdensranglistens nr. 72)
Wesley vandt sidste år Web.com touren i overbevisende stil efter tre sejre i løbet af sæsonen. Bryan har ikke skuffet i år – to fjerdepladser og en syvendeplads i de seneste fire starter er godkendt! Det placerer ham på en øjeblikkelig 44. plads på FedEx Cup listen, og det vil nærmest være overraskende, hvis han ikke har vinderchancer på søndag. Den 27-årige amerikaner er samtidig den højest placerede spiller i feltet på verdensranglisten som nummer 72.
Thorbjørn Olesen (verdensranglistens nr. 80)
Vandt to gange i efteråret 2016, men efter seneste sejr, hvor Søren Kjeldsen og Olesen sammen vandt det uofficielle verdensmesterskab, er det igen gået lidt i stå med resultaterne. Thorbjørn er efterhånden nærmest kendt for sin ustabilitet, men i den grad også for at have evnerne til at vinde. I Puerto Rico går han ind til turneringen som en af favoritterne, hvis man ser på feltets styrke. De seneste resultater gør bestemt ikke, at man kan forvente at Thorbjørn vinder. Men tager man de danske briller på, har man i den grad lov til at håbe, at han i denne uge rammer formen igen.
Dominic Bozzelli (verdensranglistens nr. 142)
Kom ligesom Wesley Bryan op fra Web.com Touren fra sidste år via en syvendeplads på den samlede liste. På trods af en lidt ustabil start fra Bozzelli med seks mistede cuts i de første 10 starter, har sæsonen stadig budt på både en fjerde- og en tredjeplads. Tredjepladsen kom i Bozzellis seneste start i Valspar Championship. De mange mistede cuts ses ofte for en rookie på PGA Touren, men Bozzelli ligner en spiller, der nemt kunne gå hen og snuppe en sejr i første sæson på PGA Touren, og den kunne meget vel komme i Puerto Rico Open.
 
Med venlig hilsen
Jeppe Huldahl
Golfekspert, C More Golf
C More Golf er med alle fire dage fra Puerto Rico, når Thorbjørn forhåbentlig giver de danske seere et topresultat at varme sig på. Anders Sigdal sidder klar ved mikrofonen.
Sendetider for Puerto Rico Open 23-26/3 på C More Golf:
Torsdag:              15.30 – 18.30
Fredag:                15.30 – 18.30
Lørdag:                19.00 – 22.00
Søndag:               20.30 – 23.30