1/4 finalen blev endestationen for Kjeldsen

Kjeldsen kunne ikke stille noget op over for spanske Rahm – 1/4 finalen blev dermed endestationen for Kjeldsen

I 1/4 finalen ved WGC turneringen i Austin, Texas skulle Søren Kjeldsen op imod den 22-årige spanske komet Jon Rahm. Kjeldsen lagde ud med en bogey på 1. hul og kom dermed en ned, og derfra kiggede Rahm sig ikke tilbage. Efter et par birdies og en eagle på forni var Rahm fire op. Spanieren stoppede ikke her, og med birdies på 10., 12. og 13. hul vandt Rahm hele 7/5 over Kjeldsen, som ikke vandt et hul i løbet af matchen.
Dermed blev 1/4 finalen endestationen for Kjeldsen, som dog kan kigge tilbage på en fantastisk uge, som indbringer en masse verdensranglistepoint, dollars og euros til diverse ranglister.
At tabe til Rahm er dog på ingen måde en skam, idet spanieren har været helt suveræn indtil videre. 3/2, 2/1, 6/4, 6/4 og 7/5 har Rams sejrcifre lydt på, og spanieren har kun været bagud en enkelt gang i årets turnering. Det skete tilbage i onsdags, da Rahm tabte 1. hul til Kevin Chappell, men Rahm vandt 2. hul og udlignede dermed matchen, og siden da har verdensranglistens nr. 25 ikke været bagud. Spanieren lå ved udgangen af 2016 nr. 137 på verdensranglisten, og sådan som Rahm spiller for tiden, så peger pilen fortsat opad, og mon ikke Rahm er at finde i top 10 inden årets udgang.
I 1/2 finalen skal Rahm op imod amerikanske Bill Haas som slog Phil Mickelson 2/1. Haas kom tre op efter seks huller, men Mickelson fik kæmpet sig tilbage og var blot en ned efter 12 huller. Med en birdie på 15. hul, som var dagens syvende, bragte Haas sig to op og lukkede matchen på 17. hul.
Den anden semifinale bliver et anliggende mellem verdensranglistens nr. 1, Dustin Johnson og turneringens helt store overraskelse, japanske Hideto Tanihara. Johnson besejrede svenske Alex Noren med 3/2, mens Tanihara vandt 4/2 over engelske Ross Fisher. Johnson måtte arbejde hårdt for sejren, idet Noren kom tilbage efter at have været tre ned efter de første ni huller. Svenskeren vandt 10., 11. og 12. hul, men Johnson svarede igen med birdies på 13., 15. og 16. hul og vandt således 3/2.
Semifinalerne ved WCG (spillerens seedning):
Dustin Johnson (1) – Hideto Tanihara (54)
Jon Rahm (21) – Bill Haas (42)
På papiret ligner det en finale mellem Johnson og Rahm, men i golf ved man jo som bekendt aldrig. De spændende semifinaler kan lørdag ses direkte på Viasat Golf og Viaplay fra kl. 16:00 dansk tid.
WGC-Dell Technologies Match Play Championship, leaderboard