Verdens bedste er nu kongen af WGC

Dustin Johnson blev søndag den første spiller til at vinde alle fire WGC-turneringer

Dustin Johnson slog Jon Rahm i finalen ved WGC-Dell Technologies Match Play Championship, og bliver dermed den første spiller i historien til at vinde alle fire WGC-turneringer.
Verdensetteren startede for en gangs skyld stille og roligt, og delte de to første huller med sin spanske modstander. Herefter tog en hvis herre dog ved Johnson, og han vandt fem af de næste seks huller og kom 5up inden Jon Rahm svarede igen på 9. og 10. hul og tog brodden af angrebet.
Dustin Johnson var stadig 4up med seks huller tilbage, men slog et par løse slag og tillod Rahm at komme tilbage i matchen. Med en birdie på 16. hul sørgede det spanske stortalent for at der kun var et enkelt huls forspring mellem de to. Johnson lod sig dog ikke ryste yderligere og de to delte 17. og 18. og amerikaneren vandt derfor matchen 1up.
Det var anden match i træk at Johnson måtte kæmpe lidt for det. I semifinalen skulle han også på 18. hul før sejren over Hideto Tanihara var hjemme. Indtil da havde Johnson i fem matcher endnu ikke været længere fremme end 16. hul før matcherne var afgjort.
Med sejren i Texas har Dustin Johnson nu vundet sine sidste tre turneringen, og cementerede sin førsteplads på verdensranglisten i en grad, så han er sikker på at beholde den uanset hvad der sker ved Masters om to uger.
Jon Rahm tabte finalen, men han vandt stor anseelse for sit spil i løbet af ugen, hvor han delte store lussinger ud til spillere som Sergio Garcia (6&4), Charles Howell III (6&4) og vores egen Søren Kjeldsen (7&5) på vej mod finalen. Der kan næppe længere være tvivl om, at spanierne har fundet deres arvtager til den trone, som først Miguel Angél Jiménez og siden Sergio Garcia har siddet tungt på.
Rahm rykkede mandag frem til en 14. plads på verdensrangslisten og er bare tre pladser efter Sergio Garcia.
Søren Kjeldsen tog også et stort hop frem på samme liste. Den delte femteplads, som en tabt kvartfinale er lig med, sender nordjyden ni pladser frem og op på 59. pladsen.
I kampen om 3./4. pladsen måtte Hideto Tanihara strække våben mod Bill Haas, der sejrede 2&1. Det til trods for, at japaneren efter ni huller var 2up blandt andet grundet en imponerende hole-in-one på 7. hul.
WGC-Dell Technologies Match Play Championship, leaderboard
Verdensranglisten pr. 27. marts 2017