Brød grædende sammen: Kæmpe regel-drama på LPGA Touren

Lexi Thomson måtte se sig slået i årets første major, da hun fik fire straffeslag midt under finalerunden

Amerikanske Lexi Thompson præsterede næsten et af golfsportens allerstørste comebacks, da hun under søndagens finalerunde ved ANA Inspiration – årets første major på LPGA Touren – da hun overkom fire straffeslag, men endte til sidste med at tabe til So Yeon Ru i omspil.
Før det kom så vidt, indtraf en af de begivenheder, som der vil blive snakket om i golfsporten i flere år.
Lexi Thompson var to slag foran forfølgerne, da hun gik af 12. green, og så ud til at være på vej mod sin anden major i karrieren. På vej mod 13. tee blev hun dog mødt af en dommer, der kunne fortælle hende, at en tv-seer havde ringet ind, og gjort dommerne opmærksomme på en forseelse der var sket på 17. hul dagen før. Her havde Thompson markeret sin bold, og da hun genplacerede den, skete det et par centimeter ved siden af – og muligvis en halv centimeter tættere på hullet.
En sådan forseelse koster to straffeslag, og da det betød, at hun også havde skrevet under på et forkert scorekort, så udløste det to yderligere slags straf. Fra at være to slag foran var den 22-årige amerikaner pludseligt to slag efter.
— Læs også: Nu kommer foråret og de nye golfregler
– Er det en joke, lød det opgivende fra hovedpersonen mod dommerne, men det var det ikke. Og på 13. tee stod Lexi Thompson med hovedet i hænderne imens tårerne løb ned af kinderne. Hun var godt klar over, at hendes sejrschancer var dalet dramatisk i løbet af en kort gåtur.
Selvom Thompson fik en imponerende birdie på 13. hul, hvor hun hele vejen igennem kæmpede for at holde tårerne tilbage, og endda havde et eagle-putt på sidste hul for vinde, så endte det hele med et tabt omspil, og en knust 22-årig.
Som det fremgår af videoen herunder, så ligner det at Lexi Thompson bryder reglerne på 17. green. Hun placerer helt tydeligt sin bold et andet sted end hvor hun samlede den op. Men at straffen først kom, da en seer ringede ind næsten 24 timer senere – det er det helt store samtaleemne blandt golfspillerne på Twitter, hvor Lexi Thompson nyder stor opbakning.
Se situationen herunder og døm selv.