Golf-sølvbryllup for TV-kommentatorpar

Henrik Knudsen og Leif Nyholm har sørget for god kommentering og underholdning til danske golfere i 25 år

– 25 år med puts, drives, Bjørn og Woods
– Golfens svar på Mader og Leth holder 25 års jubilæum som kommentatorpar
Når Viaplay og Viasat Golfs Henrik Knudsen og Leif Nyholm på søndag kommenterer sidstedagen af den legendariske Masters-turnering i Augusta i USA, markerer parret samtidig et bemærkelsesværdigt kommentator-jubilæum i dansk TV-historie.
Parret der begge nærmer sig de 60 år har nemlig været fast kommentatorpar på over 7.000 timers livegolf hos MTG i de forløbne 25 år. Og selve sølvbryllupsdagen fejres altså nøjagtigt samme sted, hvor det hele begyndte i 1992. Nemlig ved Masters, som spilles på den ikoniske ”Augusta National Golf Club” i Augusta, Georgia.
Ind imellem har de to kommenteret golf ved hinandens side fra ind- og udland i 25 år, hvor de har set mirakler og nedture fra alverdens golfspillere.
De har været tæt på ikoner som Tiger Woods og Thomas Bjørn, og de har kommenteret, interviewet og grinet og grædt med legender som Seve Ballesteros, Ernie Els og Tom Watson.
25 år midt på golfens fairway er noget helt usædvanligt.
– Det har været en fantastisk tur i de 25 år. Jeg har masser af vidunderlige minder fra både ind- og udland, og jeg er dybt taknemmelig for de oplevelser, som golfen og golfspillerne har givet mig. Jeg håber, at jeg i de 25 år har kunnet formidle blot dele af de oplevelser ud til danskerne. Det er lykkes at holde hinanden ud i de 25 år. Det er jo næsten skræmmende mange timer, for man skal jo også tænke på, at vi ikke bare har siddet i kommentatorboksen sammen – vi har rejst, boet og delt værelse sammen en masse gange, og alligevel ses vi også privat, siger den faste Viaplay og Viasat Golf-kommentator Henrik Knudsen.
For Leif Nyholm har TV-jobbet været en fast bibeskæftigelse, som har gået hånd i hånd
med et langt liv i golf, hvor han blandt andet har været træner for Thomas Bjørn,
foredragsholder og haft gang i masser af andre gøremål inden for golfen.
 Jeg plejer at sige, at jeg har været lige så meget sammen med Henrik Knudsen, som jeg har været sammen med min kone de sidste 25 år. Og som i et almindeligt ægteskab går det selvfølgelig op og ned, men vi har altid haft det sjovt og respekteret hinanden. Jeg tror, det er derfor, vi har holdt sammen og at det er grunden til, at folk forhåbentlig stadig kan holde ud af høre på os, udtaler Leif Nyholm.
Samarbejdet mellem de to kommentator-legender har efter 25 år udviklet sig til ikke kun at være et fagligt forhold. Også privat ses de to kommentatorer og deres familier, og står det til dem begge venter der masser af oplevelser forud.
– Golfens verden er vidunderlig. Der sker hele tiden noget dramatisk, eventyrligt og spændende. Jeg er helt sikker på, vi får drama ved Masters, og forude venter Ryder Cup næste år med Thomas Bjørn som kaptajn for Europa. I de 25 år, der er gået er danskernes viden om golf vokset enormt, så vi bliver hele tiden udfordret og kan ikke tillade os at læne os tilbage, siger Henrik Knudsen.
Med Knudsen og Nyholms jubilæum sættes der en milepæl i dansk TV-sport:
Vi er stolte over at have Knudsen og Nyholm med omkring vores golfdækning.
De to er blevet det danske soundtrack på golfen, og 25 år med kærlighed og ærlighed har gjort dem til en helt fast del af lydbilledet omkring golfsporten, og det er helt unikt, hvad de kan fejre på søndag. Vi glæder os over det, de har bidraget med i 25 år og ser frem til mange gode år og oplevelser med de to som yderst kompetente golf-guider, siger TV3s danske sportschef Kim Mikkelsen
Makkerparret kan høres hele ugen, når TV3 Sport sender fra Masters på TV3 Sport 1 og
på Viaplay. Første gang onsdag aften kl. 21.00 fra den legendariske par 3-turnering og
torsdag aften fra første runde, hvor danske Søren Kjeldsen er blandt deltagerne.
Derudover sendes en hyldest-udsendelse om og med Knudsen og Nyholm, hvor et andet
kendt tv-makkerpar, Carsten Werge og Per Frimann, interviewer og hylder sølvbryllupsparret. Dette program sendes første gang på søndag kl. 12.30 på TV3
Sport 1og Viaplay.
Fakta om Knudsen og Nyholm
·         Debut som kommentator-par: 9. april 1992 ved US Masters
·         Har kommenteret over 7.000 timers livegolf sammen
·         Har kommenteret golf fra hele verden
·         Deres bedste og værste øjeblik: 2003 British Open, hvor Thomas Bjørn smider en ellers           sikker sejr på 16. hul, da han skal bruge tre slag på at komme ud af bunker.
·         Yndlingsturnering:  Knudsen: Ryder Cup   Nyholm: The Open Championship
·         Golfidol:  Knudsen: Severiano Ballesteros   Nyholm: Harry Vardon
·         Eget golfhandicap:  Knudsen:  13,7      Nyholm: Pro